Anyżowy koktajl obniżający poziom cholesterolu i trójglicerydów
Składniki:
1/4 bulwy fenkuła (kopru włoskiego)
1 mango
1 plaster świeżego ananasa grubości pk. 2 cm
garść surowych, niesolonych pistacji
2/3 szklanki wody
Zmiksuj wszystkie składniki na koktajl i gotowe.
Czy wiesz, że pistacje obniżają poziom cholesterolu i trójglicerydów?Naukowcy z Uniwersytetu Loma Lindaw Kalifornii dowiedli, że dla osób z wysokim poziomem cholesterolu i trójglicerydów pistacje są najlepszych wyborem spośród orzechów. Wystarczy, że będziemy spożywać garść dziennie. Wykazują one bowiem silne działanie przeciwutleniające, a to przyczynia się do poprawy stanu naczyń krwionośnych, a także reguluje poziom cukru we krwi. Jedzenie ich każdego dnia chroni nas więc przed chorobami serca.
więcej o właściwościach pistacji na: https://pistacje.pl/pl/i/Wlasciwosci-pistacji/9
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz