Orzechowy przekładaniec owocowy
Składniki:
na warstwę owocową:
szklanka truskawek lub malin
1/4 szklanki mleka migdałowego
1 łyżeczka miodu (opcjonalnie)
na warstwę orzechową:
1 banan
1/4 szklanki wody
kilka orzechów nerkowca
2 łyżki masła orzechowego lub migdałowego
1 łyżka naturalnego kakao (zmielonych ziaren kakaowca)
do dekoracji:
2-3 łyżki ekspandowanych ziaren prosa
lub szczypta naturalnego kakao
świeże owoce
Zmiksuj oddzielnie składniki na każą warstwę. Układaj delikatnie kolejne warstwy, oddzielając je ekspandowanymi ziarnami prosa lub zmielonymi ziarnami kakaowca. Ozdób koktajl świeżymi owocami i oprósz szczyptą naturalnego kakao.
Przepis pochodzi z książki "Zielone Koktajle dla mam i dla dzieci. 365 przepisów" str. 30
ukazała się 27 kwietnia 2017 roku, dostępna obecnie w wersji odświeżonej
Co znajdziesz w tej książce i dlaczego warto ją mieć?
Pozostałe książki z serii 365 przepisów znajdziesz TUTAJ
aż wyglądem zachęca :)
OdpowiedzUsuń