piątek, 30 stycznia 2015

awokado + sok z czarnego bzu + jabłko + banan + granat

 Antywirusowy i antybakteryjny koktajl poprawiający odporność


Składniki:

pół awokado (teraz po 1,99 za 1 szt TUTAJ)
1 jabłko (teraz po 1,49 zł za 1 kg TUTAJ)
1 banan (teraz za 2,99 zł za 1 kg TUTAJ)
100 ml wody
granat (teraz po 2,99 zł za 1 szt TUTAJ)

Zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji. Posypać granatem.


http://oleofarm.pl/produkty/fabryka-zdrowia/esencje-natury/sok-z-owocow-czarnego-bzu-sambuvital/Sok z czarnego bzu SambuVital otrzymywany jest z dojrzałych owoców czarnego bzu (Sambucus nigra) i posiada charakterystyczną dla nich ciemnogranatową barwę oraz cierpki, lekko kwaśny smak. 

Czarny bez wspomaga prawidłową pracę układu odpornościowego. Wykazuje właściwości antyoksydacyjne, dzięki czemu pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Sok warto pić zarówno w okresie letnim, jako doskonały składnik aromatycznych i orzeźwiających napojów i koktajli, jak i w okresie jesienno-zimowym oraz w okresie przesilenia wiosennego.


Oprócz silnych właściwości antyoksydacyjne, czarny bez także wykazuje potencjalne właściwości antywirusowe i antybakteryjne. Dlatego też szczególnie chętnie wykorzystuje się go w leczeniu przeziębienia, grypy i jako środek wzmacniający ogólną odporność organizmu. 
Owoce są źródłem Wit.C, B1, B2, C, oraz zwiększają ilość moczu czyli działają napotnie, jako "lek" odtruwający, który ułatwia usuwanie toksyn z organizmu oraz produktów ich przemiany.  
Czarny bez posiada także łagodne właściwości przeczyszczające (polecane dla osób cierpiących na zaparcia). Owoce mają także właściwości przeciwbólowe.






2 komentarze:

Nasza książka już w sprzedaży

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...