Składniki:
2 garście szpinaku
1 szkl. mleka migdałowego
1/4 dojrzałego awokado
2 łyżki ziaren kakaowca
1/4 szkl. świeżej mięty (8-10 listków)
1/2 szkl. wody źródlanej lub filtrowanej
1 łyżka czystego syropu klonowego
Zmiksuj, a następnie posyp startą gorzką czekoladą lub kruszonymi ziarnami kakaowca.
Więcej na: http://
SPROSZKOWANE ZIARNA KAKAOWCA
Kakao to źródło minerałów i witamin oraz kwasów tłuszczowych niezbędnych dla Twojego organizmu, dlatego też należy do kategorii tzw. SUPER FOOD - żywności o niezwykłych właściwościach prozdrowotnych.
Sproszkowane ziarna kakaowca są bardzo bogate w magnez, błonnik roślinny, fosfor, żelazo, miedź, cynk, mangan i potas. Poprawiają nastrój stymulując produkcję dopaminy.
ZIARNA KAKAOWCA
Zawierają flawanoidy działające korzystnie na serce. Poprawia nastrój stymulując produkcję dopaminy. Bogaty w magnez, który jest niezbędnym pierwiastkiem do funkcjonowania organizmu. Posiada 4 razy większą ilość antyoksydantów niż jagody goji.
Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuń