kakao + szpinak + mleko migdałowe + mięta + syrop klonowy + ziarna kakaowca

Zielony koktajl czekoladowo-miętowy o smaku czekoladek "After Eight"
http://zielonekoktajle.blogspot.com/2015/01/kakao-szpinak-mleko-migdaowe-mieta.html

Składniki:

2 garście szpinaku
1 szkl. mleka migdałowego
1/4 dojrzałego awokado
2 łyżki ziaren kakaowca
1/4 szkl. świeżej mięty (8-10 listków)
1/2 szkl. wody źródlanej lub filtrowanej
1 łyżka czystego syropu klonowego


Zmiksuj, a następnie posyp startą gorzką czekoladą lub kruszonymi ziarnami kakaowca. 

Więcej na: http://bluegoji.blogspot.com/2014/07/chocolate-mint-green-smoothie-raw-vegan.html




SPROSZKOWANE ZIARNA KAKAOWCA

Kakao to źródło minerałów i witamin oraz kwasów tłuszczowych niezbędnych dla Twojego organizmu, dlatego też należy do kategorii tzw. SUPER FOOD - żywności o niezwykłych właściwościach prozdrowotnych.
Sproszkowane  ziarna kakaowca są bardzo bogate w magnez, błonnik roślinny, fosfor, żelazo, miedź, cynk, mangan i potas. Poprawiają nastrój stymulując produkcję dopaminy. 



ZIARNA KAKAOWCA

Zawierają flawanoidy działające korzystnie na serce. Poprawia nastrój stymulując produkcję dopaminy. Bogaty w magnez, który jest niezbędnym pierwiastkiem do funkcjonowania organizmu. Posiada 4 razy większą ilość antyoksydantów niż jagody goji.

Masz chęć na czekoladę lub coś słodkiego? Aby wypić zdrowy szejk czekoladowy zmiksuj zdrowe składniki, nie używaj białego cukru czy czekolady.

http://zielonekoktajle.blogspot.com/2016/04/zmiksuj-zdrowy-koktajl-czekoladowy-bez.html 

 

1 komentarz:

  1. Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsuń

Celowane koktajle

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...