Antywirusowy i antybakteryjny koktajl poprawiający odporność
Składniki:
100 ml soku z czarnego bzu
pół awokado
1 jabłko
1 banan
100 ml wody
granat
Zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji. Posypać granatem.
Czarny bez wspomaga prawidłową pracę układu odpornościowego. Wykazuje właściwości antyoksydacyjne, dzięki czemu pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Sok warto pić zarówno w okresie letnim, jako doskonały składnik aromatycznych i orzeźwiających napojów i koktajli, jak i w okresie jesienno-zimowym oraz w okresie przesilenia wiosennego.
Oprócz silnych właściwości antyoksydacyjne, czarny bez także wykazuje potencjalne właściwości antywirusowe i antybakteryjne. Dlatego też szczególnie chętnie wykorzystuje się go w leczeniu przeziębienia, grypy i jako środek wzmacniający ogólną odporność organizmu.
Owoce są źródłem Wit.C, B1, B2, C, oraz zwiększają ilość moczu czyli działają napotnie, jako "lek" odtruwający, który ułatwia usuwanie toksyn z organizmu oraz produktów ich przemiany.
Czarny bez posiada także łagodne właściwości przeczyszczające (polecane dla osób cierpiących na zaparcia). Owoce mają także właściwości przeciwbólowe.
Zaatakuj infekcję dużą dawką naturalnej witaminy C i antyoksydantów, a zwalczysz chorobę i wzmocnisz odporność. <kliknij na obrazek>
Koktajle celowane w konkretne potrzeby, a jaka jest Twoja potrzeba?
Bardzo ciekawy koktajl, naprawdę warto spróbować :)
OdpowiedzUsuńpolecamy :)
Usuń