Jak wzmocnić działanie przeciw przeziębieniowe codziennych koktajli?

Wspomóż układ immunologiczny i walkę z chorobami wzmacniając działanie swoich codziennych zielonych koktajli dodając te składniki



W okresie przeziębień i grypy ważne jest zdrowe odżywianie, dlatego zielone koktajle zawsze będą Twoją bronią w walce z chorobami, wirusami i bakteriami. Miksuj je i pij codziennie, aby wzbogacić swoje codzienne menu w zdrowe porcje warzyw i owoców. Czy wiesz, co zrobić aby wspomóc organizm w okresie wiosennego przesilenia dodatkowo podkręcając ich przeciw przeziębieniowe działanie?


Idzie jesień, a wraz z nią stany depresyjne, przeziębienia i spadek witalności

 

Oto składniki koktajli, wzmacniające koktajle owocowo-warzywne w walce z chorobą

Niesamowite jak łatwo można z bomby owocowo-warzywnej pełnej witamin zrobić prawdziwą petardę skierowaną na wzmocnienie układu immunologicznego i walkę z przeziębieniem. Zastanów się, zanim sięgniesz po specyfiki apteczne bez recepty, bo naturalne działania często przynoszą lepsze i szybsze rezultaty, nie obciążając niepotrzebnie organizmu, a jak wiadomo, żaden lek nie jest dla organizmu obojętny. Dodatkowo skorzysta też na tym twoja kieszeń, gdyż naturalne metody są tańsze i dostępne pod ręką, wystarczy po nie sięgnąć.
Na wiosnę warto wzbogacić koktajle o takie oto składniki:


  •  ocet jabłkowy
Naturalnie mętny, dobrej jakości ocet jabłkowy, najlepiej przygotowany i przyrządzony samodzielnie w domu jest pełen cennych substancji aktywnych, w tym bakteriobójczych i o działaniu przeciwwirusowym. Zawiera kwas octowy, który obniża pH i zabija bakterie powodujące ból gardła, rozluźnia flegmę i przynosi ulgę w chorobie dróg oddechowych.

Dlaczego warto dodawać ocet jabłkowy do zielonych koktajli oraz jak łatwo, prosto i tanio zrobić go samodzielnie

http://zielonekoktajle.blogspot.com/2016/11/ocet-jabkowy-dodawac-do-koktajli-tak-z.html



  •  przyprawy
Korzenie imbiru czy kurkumy oraz przyprawy typu cynamon, kardamon czy goździki to znane metody na rozgrzanie organizmu. Ich lecznicze właściwości skupiają się wokół działania przeciwzapalnego i antyseptycznego, a dodawanie ich do koktajli wspomoże organizm w kumulacji sił we właściwym kierunku. Poza tym koktajle z przyprawami rozgrzewają i smakują przepysznie.

Imbir nie tylko dodaje smaku zielonym koktajlom, ale też wzbogaca je we właściwości zdrowotne. W koktajlach warto używać go codziennie.

https://zielonekoktajle.blogspot.com/2017/07/korzysci-zdrowotne-imbirowych-koktajli.html

Pamiętaj także o ostrych przyprawy, zwłaszcza papryczce chilli czy pieprzu cayenne, które także mają działanie przeciwzapalne i przeciwbólowe. Dodatek szczypty takiej przyprawy wzmocni działanie innych dodatków (np. kurkumy) i dodatkowo zadziała też wzmacniająco na układ odpornościowy.
  •  kasza jaglana
Kasza jaglana nie tylko jest idealnym składnikiem koktajli, ze względu na właściwości antywirusowe, gdyż wysusza nadmiar wydzieliny na błonach śluzowych oraz jest dobrym lekarstwem na katar i kaszel, ale też pasuje zarówno do kompozycji na słodko, jak i na wytrawnie. Łatwo się mieli i nabiera gęstej, kremowej konsystencji, tworząc z koktajlu budyń a przy większej ilości płynu pożywny, pełnowartościowy posiłek.

Czy wiesz, że jaglanka ma mnóstwo wartości odżywczych, upiększających, a nawet leczniczych?

http://zielonekoktajle.blogspot.com/2016/05/koktajle-z-odkwaszajaca-odchudzajaca-i.html


  •  czystek
Czystek to najsilniej działająca roślina wzmacniająca układ immunologiczny. Pomaga w infekcji górnych dróg oddechowych i ma działanie przeciwzapalne. Gdy regularnie będziesz go dodawał do koktajli wzmocnisz swoją odporność tak, że nie straszna Ci będzie żadna choroba. Dodawaj napar z czystka do zielonych koktajli zamiast innego płynu do rozcieńczenia.

To niewiarygodne jak łatwo możesz wzmocnić układ immunologiczny i wspomóc walkę z chorobami.

http://zielonekoktajle.blogspot.com/2016/11/czystek-lepszy-niz-szczepionka-na.html



  •  czosnek, cebula
Naturalne antybiotyki to obowiązkowy punkt na liście składników wspomagających odporność. Trudno dodać je do koktajli nie zmieniając ich smaku, ale mała ich ilość potrafi być przemycona w niektórych mieszankach. Jeśli nie potrafisz sobie tego wyobrazić korzystaj z innych wymienionych wyżej wspomagaczy, a cebulę czy czosnek zjedz podczas innego posiłku. Regularne picie koktajli ma być przyjemnością, a nie przymusem. Na zdrowie!


Jakie warzywa i owoce miksować aby wzmocnić układ immunologiczny

http://zielonekoktajle.blogspot.com/2016/10/5-produktow-skadnikow-koktajli.html
 
 
Poręczna forma książki, którą możesz zabrać ze sobą gdziekolwiek chcesz, albo trzymać na blacie w kuchni bez strachu, że się zabrudzi - KSIĄŻKA WACHLARZ!
Ponad 300 przepisów z oznaczoną kalorycznością i makroskładnikami:

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Celowane koktajle

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...