Obłędnie smaczne lody o smaku ciasta dyniowego.
Deser idealny na pożegnanie lata i przywitanie jesieni. Bez nabiału, bez glutenu, bez cukru, 100% roślinny
Składniki:
1 szklanka puree z dyni pieczonej (po prostu zmiksowany miąższ upieczonej wcześniej dyni)
400 ml mleka kokosowego (1 puszka, bez wody, sam krem),
3-4 łyżki syropu klonowego (lub innego)
1/2 łyżeczki wanilii w proszku
2 łyżeczki mieszanki przypraw do ciasta dyniowego, piernikowego (przepis na domową: 3 łyżeczki cynamonu, 2 łyżeczki imbiru, 2 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1i1/2 łyżeczki ziela angielskiego, 1i1/2 łyżeczki goździków)
50 ml roztopionego oleju kokosowego
orzechy pistacjowe, do posypania po wierzchu
Zmiksuj i zamroź.
Więcej u Magdy na: http://bluegoji.blogspot.com.au/2014/09/weganskie-lody-dyniowe.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz