Jak naturalnie wzmocnić odporność jesienią?

Idzie jesień, a wraz z nią stany depresyjne, przeziębienia i spadek witalności

Czy wiesz, że wcale nie musi tak być, że po miesiącach wzmożonej aktywności i słonecznych dni nastanie szara rzeczywistość. Wraz z nadejściem jesiennej słoty możesz nadal mieć maksimum sił witalnych, a Twoja nabyta odporność uchroni Cię przed przeziębieniami i falą jesiennej depresji. I wcale nie musisz wspomagać się farmakologią. Wystarczy zadbać o właściwą dietę już teraz. Codzienna dawka zielonego koktajlu, obfitującego w chlorofil i składniki odżywcze, w tym pomoże.

 

Przeciwciała do walki z wirusami i bakteriami

Odporność to zestaw barier ochronnych organizmu przeciwko wirusom, grzybom i bakteriom. Skomplikowane reakcje obronne i zestaw przeciwciał w momencie zagrożenia kumulują swoje siły i walczą z „wrogiem”, przywracając organizmowi dobry stan zdrowia.

Jest szereg metod naturalnego wzmacniania odporności. Najważniejsze z nich to dobry i długi sen, życie bez stresu i pośpiechu, brak nałogów i regularne odżywianie. Nie zawsze jednak możemy sobie pozwolić na taki tryb życia, z pomocą więc przychodzą nam zielone koktajle.  

Zielony koktajl możesz zmiksować w minutę, wystarczą tylko 2-3 składniki i gotowe. W końcu lata i na początku jesieni mamy wyjątkowo duży wybór roślin w Polsce. Sezon warzywno-owocowy obfituje w takie warzywa, jak dynie, cukinie, bakłażany, brokuły, buraki, kalarepy, papryki czy owoce: gruszki, śliwki, jabłka, żurawiny, pigwy, winogrona i wiele innych.
Korzystajmy z sezonowych owoców i warzyw, a zestaw witamin i wartości odżywczych, jakie nam dostarczą, będzie bogaty. Nie bójmy się pestycydów i zanieczyszczeń bo i na to są sposoby.
http://zielonekoktajle.blogspot.com/2016/04/co-z-pestycydami-w-owocach-i-warzywach.html

 

Witaminy naprzeciw infekcjom

Witamina C, zawarta praktycznie we wszystkich owocach i warzywach, pomaga zwalczać nie tylko istniejące już infekcje, ale także zapobiega im oraz zmniejsza częstość występowania. To filar wzmacniania odporności. Dzięki formie płynnej zielonego koktajlu jesteśmy w stanie upchać, w małej objętościowo ilości jedzenia czy picia, o wiele więcej witamin niż w jedzeniu spożywanym w standardowych formach. Zielony koktajl to wciąż nieprzetworzone jedzenie, więc całość składników odżywczych dostarczamy w surowej postaci.


Podoba Ci się grafika powyżej? Możesz mieć ich aż 199 (+bonus)! 
Miksuj zdrowo i różnorodnie przez cały rok dzięki PLANSZOM koktajlowym
Oto cenne grafiki udostępniane przez nas w social media w jednym miejscu!
Już nie musisz „polować” i zapisywać tego co Cię interesuje.
Już za mniej niż 10 groszy za grafikę możesz je mieć wszystkie u siebie!
Zestaw zawiera 199 sztuk różnorakich grafik/plansz pomagającym skomponować odpowiadające ci koktajle:




Zioła i przyprawy oraz ich rola w budowie odporności

Takie przyprawy, jak chociażby imbir, kurkuma czy cynamon, znakomicie wzmacniają odporność. Idealnie też nadają się do zielonych koktajli. Podkręcają ich smak, dodają pikanterii, słodyczy, ostrości lub orientalnego smaku, a dodatkowo pobudzają system odpornościowy. Przyprawy korzenne także ogrzewają organizm od środka, co bardzo przydatne okazuje się w chłodne jesienne wieczory, zwłaszcza, gdy w koktajlu znajdują się owoce wychładzające, na przykład cytrusy itp. Dodatkowo przyprawy takie jak np. kurkuma czy czosnek to naturalne antybiotyki o silnych właściwościach przeciwwirusowych i bakteriobójczych. Nie zapominaj więc ich stosować, miksując zielony koktajl.

 

Chcesz wzmocnić odporność, uzupełnić niedobory witamin, wspomóc odchudzanie? Pij koktajle z surową dynią.

http://zielonekoktajle.blogspot.com/2016/09/niesamowite-wasciwosci-koktajli-z.html



 Poręczna forma książki, którą możesz zabrać ze sobą gdziekolwiek chcesz, albo trzymać na blacie w kuchni bez strachu, że się zabrudzi - KSIĄŻKA WACHLARZ!
Ponad 300 przepisów z oznaczoną kalorycznością i makroskładnikami:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Celowane koktajle

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...