Złote mleko z nerkowców
Składniki:
1/2 szklanki nerkowców
2 daktyle
1/2 łyżeczki sproszkowanej wanilii
szczypta kurkumy
szczypta cynamonu
szklanka wody
Namocz nerkowce (i daktyle, jeśli używasz suszonych) przynajmniej na 20 minut, odcedź. Zmiksuj z pozostałymi składnikami, aby uzyskać konsystencję lekką z pianką. Odcedź lub przelej przez sitko.
Przepis z książki "Zielone koktajle dla mam i dla dzieci. 365 przepisów" ze str. 130 wypróbowała Ola,
więcej na: http://veganlove.pl/blog/zielone-koktajle/
ukazała się 27 kwietnia 2017 roku, teraz dostępna w nowej odsłonie:
Co znajdziesz w tej książce i dlaczego warto ją mieć?
Pozostałe książki z serii 365 przepisów znajdziesz TUTAJ
Świetny pomysł! :-)
OdpowiedzUsuń