Prozdrowotny koktajl z kiszonką, na odporność, trawienie, oczyszczanie i prawidłową florę bakteryjną
Składniki:
150 g kapusty kiszonej
130 g ananasa
4 łyżki ugotowanego orkiszu
2 figi suszone
łodyga selera naciowego
150 ml wody
1 łyżeczka miodu
cynamon
Zmiksuj i gotowe!
Więcej u Roksany na: https://www.facebook.com/1682074242032380/
"Kwaśne to nie Twój ulubiony smak? Warto może jednak spróbować się z nim zaprzyjaźnić, bo kwaśne, a dokładniej kiszone (nie kwaszone!) warzywa są źródłem zdrowia! Świeże, fermentujące warzywa są "żywym" pożywieniem, bo zawierają aktywnie bakterie kwasu mlekowego i ważne enzymy. Kiszonki dbają o prawidłową florę bakteryjną w jelitach, wzmacniają odporność, poprawiają trawienie i pomagają w oczyszczaniu organizmu. W zdrowych jelitach nie ma miejsca na szkodliwe bakterie, pasożyty czy grzyby. Dzięki swojemu prozdrowotnemu działaniu kiszonki mogą być stosowane w leczeniu candida, wrzodów żołądka, zapalenia jelit, alergii pokarmowych, czy zapalenia pęcherza. Oprócz tego kiszonki hamują ochotę na słodkie i niezdrowe jedzenie!" - przekonuje Roksana
Więcej u Roksany na: https://www.facebook.com/1682074242032380/
"Kwaśne to nie Twój ulubiony smak? Warto może jednak spróbować się z nim zaprzyjaźnić, bo kwaśne, a dokładniej kiszone (nie kwaszone!) warzywa są źródłem zdrowia! Świeże, fermentujące warzywa są "żywym" pożywieniem, bo zawierają aktywnie bakterie kwasu mlekowego i ważne enzymy. Kiszonki dbają o prawidłową florę bakteryjną w jelitach, wzmacniają odporność, poprawiają trawienie i pomagają w oczyszczaniu organizmu. W zdrowych jelitach nie ma miejsca na szkodliwe bakterie, pasożyty czy grzyby. Dzięki swojemu prozdrowotnemu działaniu kiszonki mogą być stosowane w leczeniu candida, wrzodów żołądka, zapalenia jelit, alergii pokarmowych, czy zapalenia pęcherza. Oprócz tego kiszonki hamują ochotę na słodkie i niezdrowe jedzenie!" - przekonuje Roksana
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz