masło pistacjowe = pistacje + syrop klonowy + olej + sól + cynamon

Masło pistacjowe - masło orzechowe, w którym zakochasz się od pierwszego wejrzenia

https://zielonekoktajle.blogspot.com/2017/11/maso-pistacjowe-pistacje-syrop-klonowy.html


Składniki:

280 g pistacji 
1 łyżka syropu klonowego (zamiennie 1 łyżka miodu lub syropu z agawy)
1 łyżka oleju rzepakowego
szczypta soli
szczypta cynamonu


Przygotowanie:
Pistacje zmielić. Dodać pozostałe składniki i zblendować, aż do momentu osiągnięcia konsystencji masła.
W trakcie ucierania warto robić przerwy i zgarniać masło z brzegów urządzenia miksującego. Podawać jak masło orzechowe: do pieczywa, wafli lub świeżych warzyw a przede wszystkim do koktajli :)
Zobacz koktajle z użyciem masła orzechowego: TUTAJ


Koktajle Odżywcze, czyli propozycje wysokokalorycznych odżywczych koktajli dla osób pragnących zyskać na wadze w zdrowy i smaczny sposób!
Ebook w formacie pdf, który otworzysz na każdym urządzeniu, komputerze, tablecie, telefonie lub wydrukujesz.

 Czy wiesz, dlaczego moczone orzechy i nasiona są zdrowsze i przynoszą więcej korzyści zdrowotnych?

http://zielonekoktajle.blogspot.com/2016/04/dlaczego-warto-moczyc-orzechy-zanim-je.html

2 komentarze:

  1. Pistacje i syrop klonowy, muszę przyznać, że wiesz co dobre :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam pistacje na pewno spróbuje tego masła pistacjowego będzie świetnym dodatkiem.

    OdpowiedzUsuń

Celowane koktajle

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...