Masło pistacjowe - masło orzechowe, w którym zakochasz się od pierwszego wejrzenia
Składniki:
280 g pistacji
1 łyżka syropu klonowego (zamiennie 1 łyżka miodu lub syropu z agawy)
1 łyżka oleju rzepakowego
szczypta soli
szczypta cynamonu
Przygotowanie:
Pistacje zmielić. Dodać pozostałe składniki i zblendować, aż do momentu osiągnięcia konsystencji masła.
W trakcie ucierania warto robić przerwy i zgarniać masło z brzegów urządzenia miksującego. Podawać jak masło orzechowe: do pieczywa, wafli lub świeżych warzyw a przede wszystkim do koktajli :)
Zobacz koktajle z użyciem masła orzechowego: TUTAJ
Koktajle Odżywcze, czyli propozycje wysokokalorycznych odżywczych koktajli dla osób pragnących zyskać na wadze w zdrowy i smaczny sposób!
Ebook w formacie pdf, który otworzysz na każdym urządzeniu, komputerze, tablecie, telefonie lub wydrukujesz.
Pistacje i syrop klonowy, muszę przyznać, że wiesz co dobre :D
OdpowiedzUsuńUwielbiam pistacje na pewno spróbuje tego masła pistacjowego będzie świetnym dodatkiem.
OdpowiedzUsuń