chia + mleko kokosowe + spirulina i migdały + tahini + daktyle + cynamon

Figowy deser z nasionami chia i surowy sernik migdałowy

https://zielonekoktajle.blogspot.com/2018/09/chia-mleko-kokosowe-spirulina-i-migday.html

Składniki:

 górna warstwa:
2 łyżki nasion chia
szklanka mleka kokosowego
szczypta spiruliny 


 dolna warstwa:
surowy sernik migdałowy:
2 garści migdałów
5 daktyli
1 łyżka tahini
odrobina cynamonu 
mleko migdałowe - wlać tyle, ile potrzeba, aby uzyskać kremową konsystencję tekstura). 

Dolną warstwę zmiksuj na surowy sernik migdałowy. Wyłóż nim spód pojemników do deseru, górną warstwę wymieszaj, nałóż na spodnia warstwę i podawaj po schłodzeniu w lodówce.

Więcej u Joanny na: https://www.instagram.com/p/BaYTl6Lntl9/?taken-by=never.stop.tryin


Poręczna forma książki, którą możesz zabrać ze sobą gdziekolwiek chcesz, albo trzymać na blacie w kuchni bez strachu, że się zabrudzi - KSIĄŻKA WACHLARZ!
Ponad 300 przepisów z oznaczoną kalorycznością i makroskładnikami:


Tyle dobrego słyszałeś o ziarenkach wielkiej mocy, a nie wiesz, jak się nimi posłużyć, aby Twój deser był pyszny i piękny? Zobacz, to proste!

http://zielonekoktajle.blogspot.com/2015/12/jak-zrobic-najprostszy-pudding-z-chia.html

Spirulina to alga bogata w białko a nie cudowny lek na otyłość. Dlaczego więc piszą o niej jak o środku na odchudzanie?

http://zielonekoktajle.blogspot.com/2016/02/czy-spirulina-pomaga-w-zrzuceniu.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Celowane koktajle

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...