awokado + tahini + kakao + morwa

Koktajl dla chorych na insulinooporność

https://zielonekoktajle.blogspot.com/2018/09/awokado-tahini-kakako-morwa.html

Kremowy miks chałwowo-kawowy

Składniki na 1-2 porcje:

1/2 awokado

1 łyżka tahini
1 łyżka naturalnego kakao (zmielonych ziaren kakaowca)
1 garść suszonych owoców morwy
1 szklanka wody

Z awokado wyjmij łyżką miąższ, dodaj pozostałe składniki i zmiksuj.


Więcej konkretnych przepisów z wyliczonymi kaloriami, makroskładnikami oraz indeksem i ładunkiem glikemicznym znajdziesz w naszym ebooku Insulinooporność, koktajle wspierające terapię insulinooporności o niskim indeksie glikemicznym
 

Sezam po postacią tahini idealny składnik koktajlu, dlaczego?

https://zielonekoktajle.blogspot.com/2018/09/tahini-tahina-pasta-sezamowa-co-to-jest.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Celowane koktajle

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...