Figowy deser z nasionami chia i surowy sernik migdałowy
Składniki:
górna warstwa:
2 łyżki nasion chia
szklanka mleka kokosowego
szczypta spiruliny
dolna warstwa:
surowy sernik migdałowy:
2 garści migdałów
5 daktyli
1 łyżka tahini
odrobina cynamonu
mleko migdałowe - wlać tyle, ile potrzeba, aby uzyskać kremową konsystencję tekstura).
Dolną warstwę zmiksuj na surowy sernik migdałowy. Wyłóż nim spód pojemników do deseru, górną warstwę wymieszaj, nałóż na spodnia warstwę i podawaj po schłodzeniu w lodówce.
Więcej u Joanny na: https://www.instagram.com/p/BaYTl6Lntl9/?taken-by=never.stop.tryin
Poręczna forma książki, którą możesz zabrać ze sobą gdziekolwiek chcesz, albo trzymać na blacie w kuchni bez strachu, że się zabrudzi - KSIĄŻKA WACHLARZ!
Ponad 300 przepisów z oznaczoną kalorycznością i makroskładnikami:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz