Wzmacniający napój wspomagający walkę z wirusami
Składniki:
woda
plaster cytryny
duża szczypta kurkumy
kawałeczek korzenia imbiru
1/2 łyżeczki miodu
Korzeń imbiru gotujemy lub zalewamy wrzątkiem odstawiając do momentu aż woda ostygnie do około 40 stopni. To bardzo ważne aby miód nie stracił swoich właściwości, dodajemy więc do takiej ostudzonej wody (w zależności od wielkości naczynie) tyle miodu, aby zdecydowanie był wyczuwalny sok z cytryny i kurkuma. Możesz przygotować również napój w dużym dzbanku i pić najlepiej 3 razy dziennie. Wymieszaj, wyciskając cytrusy łyżeczką i pij po chwili, póki ciepłe.
Więcej u Martyny Wawrzeńczyk na: https://www.instagram.com/p/BnZH2JcF_-l/?taken-by=zdrowalogika
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz