Jesienno-zimowy deser z nasionami chia czyli pudding chia z persymoną
Składniki:
na pudding chia:
3 łyżki nasion chia
szklanka mleka kokosowego (ewentualnie trochę mleka kokosowego, trochę jogurtu greckiego)
szczypta wanilii
łyżeczka stewii
na mus na wierzchu:
1 kaki (persymona)
1/4 łyżeczki cynamonu
1/2 łyżeczki startego imbiru
Namocz chię w mleku kokosowym, na kilka godzin a najlepiej cała noc dopraw wanilią stewią. Zblenduj persymonę z przyprawami i mus delikatnie nałóż na napęczniały pudding chia.
Więcej u Katarzyny Staroń-Rogoz na: https://www.instagram.com/p/BM3vGjqBH_5/
Poręczna forma książki, którą możesz zabrać ze sobą gdziekolwiek chcesz, albo trzymać na blacie w kuchni bez strachu, że się zabrudzi - KSIĄŻKA WACHLARZ!
Ponad 300 przepisów z oznaczoną kalorycznością i makroskładnikami:
Wygląda smakowicie, spróbuję koniecznie zrobić sama w domu :) hihi
OdpowiedzUsuń