chia + mleko kokosowe + persymona + wanilia + cynamon + imbir

Jesienno-zimowy deser z nasionami chia czyli pudding chia z persymoną

https://zielonekoktajle.blogspot.com/2017/11/chia-mleko-kokosowe-persymona-wanilia.html

Składniki:

 na pudding chia:
3 łyżki nasion chia
szklanka mleka kokosowego (ewentualnie trochę mleka kokosowego, trochę jogurtu greckiego)
szczypta wanilii
łyżeczka stewii

 na mus na wierzchu:
1 kaki (persymona)
1/4 łyżeczki cynamonu
1/2 łyżeczki startego imbiru

Namocz chię w mleku kokosowym, na kilka godzin a najlepiej cała noc dopraw wanilią stewią. Zblenduj persymonę z przyprawami i mus delikatnie nałóż na napęczniały pudding chia.

Więcej u Katarzyny Staroń-Rogoz na: https://www.instagram.com/p/BM3vGjqBH_5/

Poręczna forma książki, którą możesz zabrać ze sobą gdziekolwiek chcesz, albo trzymać na blacie w kuchni bez strachu, że się zabrudzi - KSIĄŻKA WACHLARZ!
Ponad 300 przepisów z oznaczoną kalorycznością i makroskładnikami:


Tyle dobrego słyszałeś o ziarenkach wielkiej mocy, a nie wiesz, jak się nimi posłużyć, aby Twój deser był pyszny i piękny? Zobacz, to proste!

http://zielonekoktajle.blogspot.com/2015/12/jak-zrobic-najprostszy-pudding-z-chia.html

1 komentarz:

  1. Wygląda smakowicie, spróbuję koniecznie zrobić sama w domu :) hihi

    OdpowiedzUsuń

Celowane koktajle

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...