kasza jaglana + mleko roślinne + mango + rodzynki
Koktajl jaglany na odśluzowanie organizmu
Składniki:
2 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
1 szklanka mleka roślinnego
1 małe mango (gdy będzie mrożone zmiksuje się lepsza, bardziej gęsta i kremowa konsystencja koktajlu)
garść rodzynek
Zmiksuj i rozkoszuj się smakiem!
Więcej na: http://mojagaleriasmaku.blogspot.com/2017/03/koktajl-jaglany-z-mango.html
ANTY ANEMIA to ZDROWE KOKTAJLE ze składnikami z naturalnie wysoką zawartością żelaza, łatwo przyswajalne przez organizm.
Ebook w formacie pdf, który otworzysz na każdym urządzeniu, komputerze, tablecie, telefonie lub wydrukujesz.
Czy wiesz, że jaglanka ma mnóstwo wartości odżywczych, upiększających, a nawet leczniczych?
Kasza jaglana, jaglanka, proso to idealny składnik
koktajli, pasuje zarówno w kompozycjach na słodko, jak i wytrawnie.
Łatwo się mieli i nabiera gęstej, kremowej konsystencji, tworząc z
koktajlu budyń lub przy większej ilości płynu pożywny, pełnowartościowy
posiłek.
Kasza jaglana
to jedna z najzdrowszych kasz, zawiera znaczną ilość łatwo
przyswajalnego białka, mało skrobi i wiele witamin. Wyróżnia się przede
wszystkim wysoką zawartością witamin z grupy B, a zwłaszcza B1, B2 i B6,
oraz bogactwem żelaza i miedzi. Zawiera lecytynę, poprawiającą pamięć i
koncentrację, ma też właściwości oczyszczające organizm z toksyn, a
także odchudzające. <kliknij na obrazek>
Ależ to pysznie wygląda :D Bez dwóch zdań :D
OdpowiedzUsuń