Koktajl deser czyli wegański sernik z nerkowców z musem malinowym
Składniki:
na spód:
25 g migdałów
25 g orzechów laskowych
ok 6 daktyli
Migdały, orzechy laskowe oraz daktyle namocz na noc. Następnego dnia, lub po upływie kilku godzin odcedź i miksuj na gładki krem. Masę włóż do słoika lub do kilku mniejszych słoiczków i do lodówki.
na nadzienie:
80 g orzechów nerkowca
3 łyżki mleka kokosowego
3 łyżki syropu z agawy
Orzechy nerkowca namocz na noc. Następnie odcedź zmiksuj z syropem z agawy oraz mlekiem kokosowym na gładki mus. Uzupełnij nim kolejną warstwę deseru.
na mus malinowy
100 g malin
2 łyżki syropu z agawy
1 łyżka wiórków kokosa
80 g malin miksuj na gładki mus z dodatkiem syropu z agawy. Uzupełnij nim kolejna warstwę deseru. Całość udekoruj świeżymi malinami i posyp wiórkami kokosa.
Kliknij TUTAJ jeżeli szukasz solidnego i sprawdzonego blendera, który zmiksuje koktajle do idealnej konsystencji i posłuży Ci wiele lat
Więcej na: http://pysznekadry.blogspot.com/2016/05/weganski-sernik-z-nerkowcow-na-bazie-z.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz