Czekoladowy deser z kaszy jaglanej
Składniki:
1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
pół tabliczki dobrej czekolady (użyłam 82 %)
garść daktyli
pół puszki mleka kokosowego + twarda część
szczypta soli
(opcjonalnie) garść rodzynek, odrobina kakao lub karobu
1. Daktyle zamoczyć w gorącej wodzie i odstawić do nasiąknięcia.
2. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
3. Ugotowaną kaszę jaglaną zmiksować z czekoladą, mlekiem kokosowym, daktylami i solą. (jeśli masa będzie za gęsta dodać wody z daktyli).
4. Ewentualnie wrzucić garść rodzynek lub dodać kakao/karob.
Więcej na:https://www.facebook.com/healthomania
Jesienią powinniśmy miksować odżywcze koktajle np. właśnie z kaszą jaglaną! Chcesz wiedzieć więcej na temat jesiennego miksowania koktajli? Już dostępna prawdziwa encyklopedia wiedzy na temat jesiennych koktajli - ebook Jesienne Koktajle! Zobacz, czego się z niej dowiesz:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz