awokado + sok marchwiowy + imbir + kiełki + sól

Koktajl - zupa marchewkowa, wytrawna z kiełkami

https://zielonekoktajle.blogspot.com/2018/10/awokado-sok-marchwiowy-imbir-kieki-sol.html



Składniki:

szklanka świeżo wyciśniętego soku marchwiowego
1 awokado

1/2 garści kiełków lucerny (alfa alfa)
szczypta świeżego korzenia imbiru (lub sproszkowanego)
szczypta różowej soli himalajskiej

Awokado przekrój na pół wzdłuż pestki i wybierz miąższ łyżką. Zmiksuj wszystkie składniki i dopraw do smaku.



Przepis pochodzi z książki "Zielone koktajle. 365 przepisów"
strona 184, rozdział KOKTAJLOWE ZUPY KREMY, podrozdział Zupy wytrawne z kiełkami



ukazała się 16 marca 2016 roku, dostępna w odświeżonej wersji.

 Sprzedała się w ponad 100 tysiącach egzemplarzy
i przez wiele tygodni była na listach bestsellerów w Empiku

http://bit.ly/1PCnhPM


Pozostałe książki z serii 365 przepisów znajdziesz  TUTAJ

https://zielonekoktajle.blogspot.com/p/ksiazki-z-serii-zielone-koktajle365.html



Imbir nie tylko dodaje smaku zielonym koktajlom, ale też wzbogaca je we właściwości zdrowotne. W koktajlach warto używać go codziennie. <kliknij na obrazek>

https://zielonekoktajle.blogspot.com/2017/07/korzysci-zdrowotne-imbirowych-koktajli.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Celowane koktajle

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...