Koktajl - zupa marchewkowa, wytrawna z kiełkami
Składniki:
szklanka świeżo wyciśniętego soku marchwiowego
1 awokado
1/2 garści kiełków lucerny (alfa alfa)
szczypta świeżego korzenia imbiru (lub sproszkowanego)
szczypta różowej soli himalajskiej
Awokado przekrój na pół wzdłuż pestki i wybierz miąższ łyżką. Zmiksuj wszystkie składniki i dopraw do smaku.
Przepis pochodzi z książki "Zielone koktajle. 365 przepisów"
strona 184, rozdział KOKTAJLOWE ZUPY KREMY, podrozdział Zupy wytrawne z kiełkami
ukazała się 16 marca 2016 roku, dostępna w odświeżonej wersji.
Sprzedała się w ponad 100 tysiącach egzemplarzy
i przez wiele tygodni była na listach bestsellerów w Empiku
Pozostałe książki z serii 365 przepisów znajdziesz TUTAJ
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz