Zielona moc alg i glonów
Składniki:
1 jabłko
1 gruszka
1-2 pałki selera naciowego
1 łyżeczka spiruliny
1/2 łyżeczki imbiru
sok z 1/2 cytryny
Zmiksuj i gotowe.
Więcej u Kingi Olszewskiej na: https://www.instagram.com/p/BPmR_MUBIRD/
Spirulina sama w sobie ma dosyć obrzydliwy smak, ale jeśli się ją połączy z innymi wyrazistymi smakami przestaje być wyczuwalna a daje kop energii z rana - poleca autorka.
Imbir nie tylko dodaje smaku zielonym koktajlom, ale też wzbogaca je we właściwości zdrowotne. W koktajlach warto używać go codziennie.
Spirulina to alga bogata w białko a nie cudowny lek na otyłość. Dlaczego więc piszą o niej jak o środku na odchudzanie?
Zastanawiasz się, czy możesz zmiksować koktajl jednego dnia a drugiego wziąć go do pracy czy szkoły oraz w co go zapakować, aby ten transport przetrwał ?
Dlaczego ten codzienny poranny nawyk pomaga oczyścić organizm, przyspiesza metabolizm, poprawia trawienie i dodaje energii?
Chcesz mieć przepis pod ręką np. na lodówce?
Samo zdrowie!
OdpowiedzUsuń