Zielony koktajl w kolorze ecru
Składniki:
1 dojrzała gruszka
1 szklanka mleka migdałowego (kupnego lub domowego)
2 łyżki pszennych zarodków (lub płatków owsianych)
2 cienkie plasterki świeżego imbiru
1/2 łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka czystego syropu klonowego
Zmiksuj wszystkie składniki i pij na zdrowie.
więcej na: http://bluegoji.blogspot.com/2014/06/gruszka-imbir-cynamon-smoothie-raw-vegan.html
Chcesz mieć przepis pod ręką np. na lodówce?
W sklepach są ryżowe, migdałowe, owsiane, sojowe, kokosowe, waniliowe… wybór jest duży, jednak cena odstrasza
Aby zrobić domowe mleko z orzechów i ziaren, wystarczy niby tylko zmiksować je z wodą. Dlaczego zatem Tobie się to nie udaje?
Wspomóż układ immunologiczny i walkę z chorobami wzmacniając
działanie swoich codziennych zielonych koktajli dodając te składniki.
Imbir nie tylko
dodaje smaku zielonym koktajlom, ale też wzbogaca je we właściwości
zdrowotne. W koktajlach warto używać go codziennie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz