kapusta kiszona + ananas + orkisz + figi + seler naciowy + cynamon + miód

Prozdrowotny koktajl z kiszonką, na odporność, trawienie, oczyszczanie i prawidłową florę bakteryjną

https://zielonekoktajle.blogspot.com/2017/11/kapusta-kiszona-ananas-orkisz-figi.html


Składniki: 

150 g kapusty kiszonej 
130 g ananasa 
4 łyżki ugotowanego orkiszu 
2 figi suszone 
łodyga selera naciowego 
150 ml wody 
1 łyżeczka miodu 
cynamon

Zmiksuj i gotowe!

Więcej u Roksany na: https://www.facebook.com/1682074242032380/

"Kwaśne to nie Twój ulubiony smak? Warto może jednak spróbować się z nim zaprzyjaźnić, bo kwaśne, a dokładniej kiszone (nie kwaszone!) warzywa są źródłem zdrowia! Świeże, fermentujące warzywa są "żywym" pożywieniem, bo zawierają aktywnie bakterie kwasu mlekowego i ważne enzymy. Kiszonki dbają o prawidłową florę bakteryjną w jelitach, wzmacniają odporność, poprawiają trawienie i pomagają w oczyszczaniu organizmu. W zdrowych jelitach nie ma miejsca na szkodliwe bakterie, pasożyty czy grzyby. Dzięki swojemu prozdrowotnemu działaniu kiszonki mogą być stosowane w leczeniu candida, wrzodów żołądka, zapalenia jelit, alergii pokarmowych, czy zapalenia pęcherza. Oprócz tego kiszonki hamują ochotę na słodkie i niezdrowe jedzenie!" - przekonuje Roksana


Ananasy są smaczne - słodkie, miękkie i mocno aromatyczne. Oczywiście pod warunkiem, że wiesz, jak je wybrać.



Skarbnica skoncentrowanych składników odżywczych idealnym dodatkiem do twoich codziennych koktajli, sprawdź jak to działa!

http://zielonekoktajle.blogspot.com/2016/12/remedium-na-choroby-cywilizacyjne-pyek.html



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Celowane koktajle

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...