poniedziałek, 26 września 2016

szpinak + jarmuż + jabłko + ananas + moringa + olej kokosowy + wanilia

Zielony koktajl  wspomagający metabolizm i spalanie tłuszczu

http://zielonekoktajle.blogspot.com/2016/09/szpinak-jarmuz-jabko-ananas-moringa.html



Składniki:

garść szpinaku
garść jarmużu
1 jabłko
plaster świeżego ananasa 
1 łyżeczka sproszkowanego moringa
1 łyżka nierafinowanego oleju kokosowego
pół łyżeczki sproszkowanej wanilii lub ziarenka z połowy laski wanilii


Zmiksuj
więcej u Ani na: https://www.instagram.com/p/BKXkSwzDYH1/?taken-by=myfatme


http://www.ceneo.pl/Wyposazenie_kuchni;szukaj-ananas#crid=82880&pid=6573



Olej kokosowy - największe ZALETY:


Bio Olej Kokosowy - naturalny olej z drzewa życiakorzystnie wpływa na pracę serca i układu krwionośnego, m.in. redukując poziom cholesterolu i zmniejszając ryzyko miażdżycy
 - przyspiesza metabolizm, dzięki czemu nasze ciało spali więcej kalorii w ciągu dnia, co przyczyni się do utraty kilogramów
jest także bogatym źródłem trójglicerydów, które podawane chorym na Alzheimera powodowały poprawę ich stanu zdrowia
pomaga w funkcjach metabolicznych i jest cenioną substancją antybakteryjną, przeciwwirusową i przeciwgrzybiczną




Należy zwrócić uwagę, że fakt iż olej ten zawiera duże ilości tłuszczów nasyconych okazał się nie być jego wadą a zaletą, ponieważ są to w większości średnio-łańcuchowe trójglicerydy (MCT). A kwasu laurynowego, występującego też w mleku matki, w oleju kokosowym jest ponad 50% wszystkich kwasów tłuszczowych. Jest on bardzo dobrze wchłaniany przez organizm, charakteryzuje się zdolnością do szybkiego uwalniania energii, a także korzystnie wpływu na przyswajanie wapnia.
http://sklep.spirulina.pl/produkty/spirulina-maxima-bogactwo-witamin-i-mineralow-z-dodatkiem-jodu?ref=424 Ale to nie wszystkie zalety kwasu laurynowego. Badania wykazały działanie antybakteryjne. Okazuje się również, że przyczynia się do wzrostu zawartości „dobrego” cholesterolu w organizmie (HDL), efektem czego jest obniżenie ryzyka miażdżycy.


więcej poczytasz w zakładce: 
SUPER ŻYWNOŚĆ





http://zielonekoktajle.blogspot.com/2016/01/dlaczego-warto-do-koktajli-dodawac-olej.html






szukasz pojemników na lody z koktajli?
Szukaj TUTAJ:
http://www.ceneo.pl/Pozostale_akcesoria_kuchenne;szukaj-lody#crid=80174&pid=6573





http://jakzdrowozyc.pl/e-book-sekrety-zielonych-koktajli/?ref=4


Polecamy e-book SEKRETY ZIELONYCH KOKTAJLI, z którego dowiesz się co dobrego mogą zrobić dla Ciebie zielone koktajle i jak dzięki nim możesz przestać chorować, poprawić zdrowie swoje i swoich bliskich, zaoszczędzić mnóstwo czasu, a nawet zrzucić zbędne kilogramy napisany przez miłośników zdrowego stylu życia Marysię i Tomka z bloga "Jak zdrowo żyć?

koktajl bierze udział w akcji:
Jemy sezonowo! Jesień

3 komentarze:

  1. Próbowałam, ale jakoś nie mogę przekonać się do jarmużu. Czy znacie jakieś sposoby na to, by nie był taki gorzki? Moim zdaniem psuje wszystko.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. użyj go dużo mniej, a z czasem się przekonasz :)

      Usuń
  2. Bardzo smaczny koktajl, szczególnie po porannym biegu :) Dzięki za przepis!

    OdpowiedzUsuń

Nasza książka już w sprzedaży

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...