mleko ryżowe + banan + kiwi + konopie + chia + spirulina + goji

Hiperwitaminowy szok dla organizmu czyli odżywczy koktajl śniadaniowy

http://zielonekoktajle.blogspot.com/2015/02/mleko-ryzowe-banan-kiwi-konopie-chia.html


Składniki:

200 ml mleka ryżowego
1 banan
1 kiwi 
¼ łyżeczki spiruliny
1 łyżeczka białka konopnego
1 łyżka nasion chia
1 łyżka jagód goji

więcej na: http://www.senmai.pl/2013/12/kulinarnie-noworoczny-brunch/



W sklepach są ryżowe, migdałowe, owsiane, sojowe, kokosowe, waniliowe… wybór jest duży, jednak cena odstrasza

http://zielonekoktajle.blogspot.com/2015/11/jak-zrobic-samodzielnie-w-prosty-szybki.html



Tyle dobrego słyszałeś o ziarenkach wielkiej mocy, a nie wiesz, jak się nimi posłużyć, aby Twój deser był pyszny i piękny? Zobacz, to proste!

http://zielonekoktajle.blogspot.com/2015/12/jak-zrobic-najprostszy-pudding-z-chia.html

Spirulina to alga bogata w białko a nie cudowny lek na otyłość. Dlaczego więc piszą o niej jak o środku na odchudzanie?

http://zielonekoktajle.blogspot.com/2016/02/czy-spirulina-pomaga-w-zrzuceniu.html




 

Szukasz więcej inspiracji? 

KSIĄŻKI naszego autorstwa kupisz w każdej dobrze zaopatrzonej księgarni

http://zielonekoktajle.blogspot.com/p/ksiazki-z-serii-zielone-koktajle365.html
"Zielone koktajle ODCHUDZAJĄCE i DIETETYCZNE. 365 przepisów" gdzie kupić?
"Zielone koktajle DETOKS. 365 przepisów" gdzie kupić?
"Zielone koktajle dla MAM i dla DZIECI. 365 przepisów" gdzie kupić?
"Zielone koktajle. 365 przepisów" gdzie kupić?

6 komentarzy:

  1. nasiona chia mam właśnie z tej firmy i są idealne :) a co do mlek,to uwielbiam sojowe :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Czy nasiona chia nie zmielone są w ogóle trawione?

      Usuń
    2. Zdania są podzielone, teoretycznie tak, powinnismy je zemleć, ale.... Chia (salvia hispanica) pochodzi z Ameryki Południowej, gdzie przez wieki stanowiła podstawę lokalnej diety. Aztekowie uważali nasiona chia za pomocne w utrzymaniu dobrej kondycji fizycznej i psychicznej oraz bystrości umysłu. Ze względu na jej właściwości zaliczali chia do pięciu najważniejszych pokarmów. Przez wieki nasiona Chia były używane także jako podstawowe pożywienie dla Indian z południowo-zachodniej części dzisiejszego Meksyku. Mogli spożyć zaledwie 1 łyżeczkę na dzień i maszerować 24 godziny bez przerwy. I z tego wiemy Aztekowie jedli chia bez mielenia :)))) Poza tym najwięcej przepisów z użyciem chia jest na puddingi, gdzie namaczamy ziarenka, które 9cio krotnie zwiększają swoją objętość i pęcznieją, jemy je wówczas w takiej postaci bez mielenia, a one stopniowo uwalniają wodę w naszym organizmie.

      Usuń

Celowane koktajle

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...