wtorek, 20 września 2016

dynia + mleko kokosowe + kawa + daktyle + syrop klonowy + imbir + pomarańcza + chia

Kawowy krem dyniowy z nasionami chia - pyszny pomysł na deser

http://zielonekoktajle.blogspot.com/2016/09/dynia-mleko-kokosowe-kawa-daktyle-syrop.html


Składniki:

Krem dyniowy
2 kubki puree z dyni (ugotowanej na parze) czyli zmiksowana dynia

1/2 kubka płynnego mleka kokosowego
6 łyżeczek kawy rozpuszczalnej (lub filiżankę espresso)
10 namoczonych daktyli
1 łyżka syropu klonowego
sok wyciśnięty z połówki pomarańczy
szczypta imbiru
 

Pudding z nasion chia
2 łyżki nasion chia
1/2 kubka
mleka kokosowego 
1/2 kubka wody źródlanej
1 łyżka
syropu klonowego (lub z agawy czy daktyli)

Posypka

ziarenka z połówki granata (do posypania) 

Miksujemy. Więcej oraz wszystko o wykonaniu na blogu autorki: http://bluegoji.blogspot.com/2014/11/kawowy-krem-dyniowy-pumpkin-coffee.html

 
Czy znasz sposób na obieranie granatu?
 zobacz świetne urządzenie do separowania ziaren TUTAJ
http://bit.ly/2eZVdx7

Miksujcie w koktajlach granaty, naturalne afrodyzjaki i owoce młodości

http://zielonekoktajle.blogspot.com/2016/09/zaskakujaca-moc-w-koktajlach-z-granatami.html

http://intenson.pl/chia/



NASIONA CHIA czyli nasiona szałwi hiszpańskiej idealnie nadają się jako dodatek do ZIELONYCH KOKTAJLI.
Przede wszystkim są tzw. super żywnością (czyli charakteryzujące się dużą zawartością cennych dla organizmu składników) oraz zwiększają gęstość i nadają konsystencję koktajlom. Dzięki swojej właściwości absorpcji płynów, odpowiednio wcześniej namoczone i dodane do koktajlu uwalniają wodę stopniowo w organizmie przedłużając poziom i stopień nawilżenia.

Smak nasion CHIA jest w sumie żaden, smakują tym płynem, którym zostały wcześniej namoczone (9-cio krotnie zwiększają bowiem swoją objętość w płynie w ciągu kilkunastu-kilkudziesięciu minut). Jeśli namoczysz je więc w wodzie, nie będą miały smaku, jedynie galaretowata konsystencję, jeśli w soku owocowym smakować będą owocowo, a jeśli np. w mleku roślinnym to tymże mlekiem, proste. Nasiona szałwii hiszpańskiej nie zmieniają więc smaku zielonych koktajli, jeśli dodasz je bez namaczania to po kilkunastu minutach wchłoną płyn koktajlu i go mocno zagęszczą.

więcej o nasionach CHIA: https://www.facebook.com/notes/zielone-koktajle/nasiona-chia/633581440122021





Jak zrobić najprostszy pudding z chia (szałwii hiszpańskiej) 
i dlaczego Ci nie wychodzi?
http://zielonekoktajle.blogspot.com/2015/12/jak-zrobic-najprostszy-pudding-z-chia.html


Chcesz wzmocnić odporność, uzupełnić niedobory witamin, wspomóc odchudzanie? Pij koktajle z surową dynią.

http://zielonekoktajle.blogspot.com/2016/09/niesamowite-wasciwosci-koktajli-z.html



Jak prosto i szybko obrać cytrusy? ZOBACZ TUTAJ:
http://bit.ly/2cCoQkF

Szukasz idealnej wyciskarki do cytrusów? Zobacz TUTAJ:
http://www.ceneo.pl/;szukaj-wyciskarka+cytrus%C3%B3w#crid=88448&pid=6573



http://zielonekoktajle.blogspot.com/2015/11/jak-zrobic-samodzielnie-w-prosty-szybki.html


http://jakzdrowozyc.pl/e-book-sekrety-zielonych-koktajli/?ref=4


Polecamy e-book SEKRETY ZIELONYCH KOKTAJLI, z którego dowiesz się co dobrego mogą zrobić dla Ciebie zielone koktajle i jak dzięki nim możesz przestać chorować, poprawić zdrowie swoje i swoich bliskich, zaoszczędzić mnóstwo czasu, a nawet zrzucić zbędne kilogramy napisany przez miłośników zdrowego stylu życia Marysię i Tomka z bloga "Jak zdrowo żyć?


2 komentarze:

  1. Ciekawe połączenie. Takie kompozycje to raczej ze śniadaniem mi się kojarzą :)

    OdpowiedzUsuń

Nasza książka już w sprzedaży

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...