Kisiel afrodyty czyli kisiel z siemienia lnianego o ukrytej mocy
Składniki:
1 szklanka kisielu z siemienia lnianego
2 kaki
1/2 łyżeczki sproszkowanej wanilii
1 łyżka ziarenek granatu (do posypania)
Zmiksuj kisiel lniany z obranymi ze skórki owocami kaki i wanilią. Podawaj posypany ziarnami granatu.
Jak zrobić kisiel z siemienia lnianego?
Wystarczy zalać bardzo ciepłą wodą 2-3 łyżki siemienia lnianego (całe ziarna) i odstawić na przynajmniej godzinę. Po przecedzeniu zawiesiny kisiel jest gotowy. Można go jeść razem z ziarnami lnu, które nie są trawione. Cenne właściwości odżywcze na wyłącznie kisiel.
Przepis pochodzi z książki "Zielone Koktajle. 365 przepisów" rozdział KOKTAJLE DESEROWE, str. 206
ukazała się 16 marca 2016 roku, dostępna w nowej odsłonie
Sprzedała się w ponad 100 tysiącach egzemplarzy
i przez wiele tygodni była na listach bestsellerów w Empiku
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz