migdały + woda + wanilia + sól + (miód)

Waniliowe mleko migdałowe domowej produkcji

https://zielonekoktajle.blogspot.com/2018/02/migday-woda-wanilia-sol-miod.html

Składniki:

pół szklanki migdałów
700 ml wody
pół łyżeczki sproszkowanej wanilii
szczypta soli himalajskiej
łyżka miodu (opcjonalnie)

Namocz migdały przez noc. Na następny dzień odcedź wodę, zmiksuj je w blenderze razem z 700 ml świeżej wody. Przecedź przez sitko, oddzielając od miąższu pozostałego z migdałów.
Dodaj do mleka wanilię i miód i zmiksuj jeszcze raz.
Gotowe:) Mleko przechowuj w lodówce do trzech dni.
Jest pyszne samo lub jako baza do koktajli, czy zamiennik mleka do kawy.

 
więcej u Edyty i Magdy na: http://foodharmony.pl/waniliowe-mleko-migdalowe/

W sklepach są ryżowe, migdałowe, owsiane, sojowe, kokosowe, waniliowe… wybór jest duży, jednak cena odstrasza

http://zielonekoktajle.blogspot.com/2015/11/jak-zrobic-samodzielnie-w-prosty-szybki.html

Aby zrobić domowe mleko z orzechów i ziaren, wystarczy niby tylko zmiksować je z wodą. Dlaczego zatem Tobie się to nie udaje?


Chcesz mieć przepis pod ręką np. na lodówce?

 Czy wiesz, dlaczego moczone orzechy i nasiona są zdrowsze i przynoszą więcej korzyści zdrowotnych?

http://zielonekoktajle.blogspot.com/2016/04/dlaczego-warto-moczyc-orzechy-zanim-je.html

Czy zdarzyło Ci się, że po wypiciu zielonego koktajlu bolał Cię brzuch, miałeś wzdęcia lub gazy?

Boli Cię brzuch po zielonym koktajlu? Oto 5 powodów, dlaczego tak może być!

Mleko roślinne możesz też zrobić samodzielnie, 
zobacz jak i ZRÓB SAM, to proste!


http://zielonekoktajle.blogspot.com/p/zrob-sam.html

1 komentarz:

Celowane koktajle

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...