Malinowa jaglanka w wersji stacjonarnej i koktajlowej na wynos
Składniki:
1 szklanka płatków jaglanych
1 szklanka mleka migdałowego
1 szklanka wody
garść malin
1 łyżka cukru kokosowego
1 łyżka pasty tahini
Wszystkie składniki wrzucamy do garnka, gotujemy przez 10 minut, najpierw na dużym a po chwili na małym gazie. Kiedy jaglanka zrobi się gęsta nałożyć do miseczki. Ozdobić sezonowymi owocami (tutaj: pitaja, jeżyny , borówki , maliny, marakuja, baton RAW)
Gdy chcesz jaglankę wziąć na wynos w formie koktajlu, zmiksuj i dodaj jeszcze 1 szklankę wody lub mleka.
więcej inspiracji na profilu: https://www.instagram.com/intenson_pl/
Uwielbiasz słodkie smaki a twój koktajl po prostu musi być słodki? Zobacz, jak łatwo i zdrowo zastąpić biały cukier.
Szukasz więcej inspiracji?
KSIĄŻKI naszego autorstwa kupisz w każdej dobrze zaopatrzonej księgarni
"Zielone koktajle ODCHUDZAJĄCE i DIETETYCZNE. 365 przepisów" gdzie kupić?"Zielone koktajle DETOKS. 365 przepisów" gdzie kupić?
"Zielone koktajle dla MAM i dla DZIECI. 365 przepisów" gdzie kupić?
"Zielone koktajle. 365 przepisów" gdzie kupić?
Jedne z moich ulubionych połączeń smakowych :)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie! :)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł w tym tahini. Całoćć wygląda swietnie
OdpowiedzUsuńNa ile to jest porcji?
OdpowiedzUsuń