Smaczny zielony koktajl ze spiruliną? To możliwe, zobacz to połączenie!
Składniki:
2 dojrzałe banany
sok z połowy cytryny
2 kiwi (może być ze skórką)
1/2 do 1 łyżeczki spiruliny
pół szklanki wody
Zmiksuj wszystkie składniki, gdy nie lubisz spiruliny nie dawaj jej więcej niż pół łyżeczki. Banana możesz zastąpić gruszką :)
Ze względu na swój skład spirulina
została uznana jako jeden z najwartościowszych naturalnych pokarmów.
Regularne jej spożywanie może mieć znaczący wpływ na poprawę
kondycji i funkcjonowania naszego organizmu, m.in.
- zwiększa odporność organizmu,
- wspomaga usuwanie toksyn,
- stymuluje wzrost i poprawia regenerację komórek,
- wspomaga utrzymanie równowagi kwasowo-zasadowej,
- usprawnia działanie układu nerwowego
- wspomaga utrzymanie prawidłowej flory bakteryjnej jelit.
- zwiększa odporność organizmu,
- wspomaga usuwanie toksyn,
- stymuluje wzrost i poprawia regenerację komórek,
- wspomaga utrzymanie równowagi kwasowo-zasadowej,
- usprawnia działanie układu nerwowego
- wspomaga utrzymanie prawidłowej flory bakteryjnej jelit.
SPIRULINA - największe ZALETY:
- oczyszcza organizm,
- niesamowicie zwiększa energię, dodaje sił
- wspomaga odchudzanie,
- pomaga w walce z alergiami,
- zawiera jod - polecana jest zatem dla osób z NIEdoczynnością tarczycy
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz