kasza jaglana + mleko migdałowe + banan + karob + olej kokosowy + miód

Budyń bananowo-czekoladowy z kaszy jaglanej

https://zielonekoktajle.blogspot.com/2018/11/kasza-jaglana-mleko-migdaowe-banan.html

Składniki:

2 szklanki mleka migdałowego
1 szklanka kaszy jaglanej
1 banan

2 łyżki karobu
1 łyżka miodu 
1 łyżeczka oleju kokosowego

Ugotować kaszę na mleku migdałowym. Dodaj banana, karob, miód i olej i zmiksuj. Cały sekret tkwi w  dokładnym blendowaniu, czym dłużej tym gładsza konsystencja.

Więcej u Małgosi na: https://www.instagram.com/p/BQkGG_Njt2L/?taken-by=sweets4health


Chcesz wiedzieć więcej na temat jesiennego miksowania koktajli? Już dostępna prawdziwa encyklopedia wiedzy na temat jesiennych koktajli - ebook Jesienne Koktajle! Zobacz, czego się z niej dowiesz:



Czy wiesz, że jaglanka ma mnóstwo wartości odżywczych, upiększających, a nawet leczniczych?

Kasza jaglana, jaglanka, proso to idealny składnik koktajli, pasuje zarówno w kompozycjach na słodko, jak i wytrawnie. Łatwo się mieli i nabiera gęstej, kremowej konsystencji, tworząc z koktajlu budyń lub przy większej ilości płynu pożywny, pełnowartościowy posiłek.
 
Kasza jaglana to jedna z najzdrowszych kasz, zawiera znaczną ilość łatwo przyswajalnego białka, mało skrobi i wiele witamin. Wyróżnia się przede wszystkim wysoką zawartością witamin z grupy B, a zwłaszcza B1, B2 i B6, oraz bogactwem żelaza i miedzi. Zawiera lecytynę, poprawiającą pamięć i koncentrację, ma też właściwości oczyszczające organizm z toksyn, a także odchudzające.
<kliknij na obrazek>

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Celowane koktajle

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...