kasza jaglana + mleko migdałowe + banan + karob + olej kokosowy + miód
Budyń bananowo-czekoladowy z kaszy jaglanej
Składniki:
2 szklanki mleka migdałowego
1 szklanka kaszy jaglanej
1 banan
2 łyżki karobu
1 łyżka miodu
1 łyżeczka oleju kokosowego
Ugotować kaszę na mleku migdałowym. Dodaj banana, karob, miód i olej i zmiksuj. Cały sekret tkwi w dokładnym blendowaniu, czym dłużej tym gładsza konsystencja.
Więcej u Małgosi na: https://www.instagram.com/p/BQkGG_Njt2L/?taken-by=sweets4health
Chcesz wiedzieć więcej na temat jesiennego miksowania koktajli? Już dostępna prawdziwa encyklopedia wiedzy na temat jesiennych koktajli - ebook Jesienne Koktajle! Zobacz, czego się z niej dowiesz:
Czy wiesz, że jaglanka ma mnóstwo wartości odżywczych, upiększających, a nawet leczniczych?
Kasza jaglana, jaglanka, proso to idealny składnik
koktajli, pasuje zarówno w kompozycjach na słodko, jak i wytrawnie.
Łatwo się mieli i nabiera gęstej, kremowej konsystencji, tworząc z
koktajlu budyń lub przy większej ilości płynu pożywny, pełnowartościowy
posiłek.
Kasza jaglana
to jedna z najzdrowszych kasz, zawiera znaczną ilość łatwo
przyswajalnego białka, mało skrobi i wiele witamin. Wyróżnia się przede
wszystkim wysoką zawartością witamin z grupy B, a zwłaszcza B1, B2 i B6,
oraz bogactwem żelaza i miedzi. Zawiera lecytynę, poprawiającą pamięć i
koncentrację, ma też właściwości oczyszczające organizm z toksyn, a
także odchudzające. <kliknij na obrazek>
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz