Taki zdrowy może być deser po bieganiu i nie tylko, koniecznie spróbuj!
Składniki:
mrożony banan
mango
sproszkowany korzeń maca
1/4 łyżeczki cynamon
Zmiksuj.
Więcej u Kingi Olszewskiej na: https://www.instagram.com/p/BFrLXw9reJQ/
Sproszkowany korzeń maca to super żywność pochodząca z peruwiańskich
Andów. Rośnie tam już od kilku tysięcy lat. Wysokość na jakiej można
spotkać roślinę maca i surowy, zimny klimat tam panujący sprawiły, że
ma ona wspaniałe właściwości.
SPORT koktajle to ZDROWE KOKTAJLE idealne do spożycia przed, w trakcie i po treningu.
Ebooki w formacie pdf, który otworzysz na każdym urządzeniu, komputerze, tablecie, telefonie lub wydrukujesz.
Potrafi wzmocnić organizm, dodać mnóstwo
energii i siły.
Jest też afrodyzjakiem, który poprawia libido.
Badania naukowe dowiodły pozytywny wpływ rośliny maca na umysł. Jej spożywanie poprawia intelekt, ułatwia przyswajanie informacji oraz zapamiętywanie, poprawia także nastrój i ma działanie antydepresyjne, poprawia również funkcjonowanie neuroprzekaźników. Naukowcy potwierdzili że maca, dzięki zapobieganiu ubytkom w tkance chrzęstnej i kostnej zapobiega takim chorobom jak osteoporoza i zapalenie stawów. Maca poprzez regulację gospodarki hormonalnej łagodzi przebieg menopauzy u kobiet, a u mężczyzn wspomaga leczenie bezpłodności. Dzięki swojemu bogactwu w różnorodne składniki odżywcze jest idealna dla sportowców. Wzmacnia wytrzymałość mięśni i stosuje się ją w stanach osłabienia. Powoduje także przyrost masy ciała i jest pomocna przy niedożywieniu, czy anemii. Co ciekawe NASA wpisała macę na listę żywności dla kosmonautów, co potwierdza jej skuteczność.
Maca jest bogata w cały szereg składników odżywczych, takich jak aminokwasy (razem 20, w tym 7 niezbędnych aminokwasów), witaminy – A, B1, B2, B6, C, E, kwasy tłuszczowe – kwas linolowy, kwas palmitynowy i kwas oleinowy oraz minerały – żelazo, potas, miedź, cynk, wapno, sód i mangan. Zawiera cztery razy więcej błonnika i pięć razy więcej białka niż ziemniak.
Badania naukowe dowiodły pozytywny wpływ rośliny maca na umysł. Jej spożywanie poprawia intelekt, ułatwia przyswajanie informacji oraz zapamiętywanie, poprawia także nastrój i ma działanie antydepresyjne, poprawia również funkcjonowanie neuroprzekaźników. Naukowcy potwierdzili że maca, dzięki zapobieganiu ubytkom w tkance chrzęstnej i kostnej zapobiega takim chorobom jak osteoporoza i zapalenie stawów. Maca poprzez regulację gospodarki hormonalnej łagodzi przebieg menopauzy u kobiet, a u mężczyzn wspomaga leczenie bezpłodności. Dzięki swojemu bogactwu w różnorodne składniki odżywcze jest idealna dla sportowców. Wzmacnia wytrzymałość mięśni i stosuje się ją w stanach osłabienia. Powoduje także przyrost masy ciała i jest pomocna przy niedożywieniu, czy anemii. Co ciekawe NASA wpisała macę na listę żywności dla kosmonautów, co potwierdza jej skuteczność.
Maca jest bogata w cały szereg składników odżywczych, takich jak aminokwasy (razem 20, w tym 7 niezbędnych aminokwasów), witaminy – A, B1, B2, B6, C, E, kwasy tłuszczowe – kwas linolowy, kwas palmitynowy i kwas oleinowy oraz minerały – żelazo, potas, miedź, cynk, wapno, sód i mangan. Zawiera cztery razy więcej błonnika i pięć razy więcej białka niż ziemniak.
Uwielbiam takie koktajle.
OdpowiedzUsuńbanan i mango? yummy!
OdpowiedzUsuńpycha!
OdpowiedzUsuńMmm :)
OdpowiedzUsuń