Jaglany deserek al'a biały serek
Składniki:
3/4 szklanki kaszy jaglanej
1/2 szklanki wody
1 1/2 szklanki mleka roślinnego
3 łyżki ksylitolu (można zmniejszyć ilość jeśli używamy mleka ryżowego, orzechowego lub kokosowego)
duża szczypta soli
1 1/2 szklanki mrożonych truskawek
(opcjonalnie) pół laski wanilii
1. Kaszę jaglaną zalać wrzątkiem, zamieszać i odcedzić. Powtórzyć 2 razy.
2. W garnuszku zagotować wodę z mlekiem, dodać kaszę jaglaną, sól, ksylitol, ziarenka i laskę wanilii i gotować aż kasza będzie miękka.
3. Truskawki powtykać do gorącej kaszy, żeby były nią otulone i przykryć pokrywką. Odstawić na ok. 10-15 min.
4. Jeśli masa jest za gęsta, dodać mleka. Zmiksuj do konsystencji twarożku.
**UWAGI**
Ksylitol można dodać bezpośrednio przed miksowaniem.
Jeśli masa ma mało wyraźny smak, dodać więcej soli.
więcej na: https://www.facebook.com/healthomania/
Wydaje Ci się, że zimą jest mało opcji do wyboru do miksowania koktajli? BŁĄD! To naprawdę okres, w którym możemy miksować odżywcze koktajle, które wesprą nasz organizm w tym bardzo wymagającym czasie np. walce z infekcjami. Zobacz nasz ebook: ZIMOWE KOKTAJLE i sam się przekonaj, że warto miksować ZIMOWE KOKTAJLE
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz