kalafior + mleko ryżowe + kakao + stewia + tapioka + orzechy włoskie + (ślidośliwy)

Kalafiorowy budyń czekoladowy




Składniki:

1080 g kalafiora
2 szklanki mleka roślinnego (tutaj ryżowe)
3 łyżki kakao
6 łyżek słodzidła (tutaj stewia)
4 łyżki tapioki
55 g orzechów włoskich
opcjonalnie do ozdoby 380 g świdośliwy (kanadyjskiej borówki)
👇🏻
Różyczki kalafiora ugotuj w mleku na średnim ogniu pod przykryciem przez 60 minut. Dodaj kakao, słodzik i tapiokę. Wszystko dokładnie zmiksuj na gładko. Dodaj pokruszone orzechy i dokładnie wymieszaj, przełóż do słoiczków. Udekorowane 2-3 garściami świdośliwy (na 1 słoiczek).

Odstaw do ostygnięcia, następnie do lodówki. Po schłodzeniu można zajadać.

Więcej u Dominiki na: https://www.instagram.com/p/BkS3JllFSCg/?taken-by=mniamminia


https://zielonekoktajle.pl/dieta


Jemy oczami i ta zasada sprawdza się także w przypadku koktajli. Zobacz, jak je podawać, aby zachęcały do konsumpcji.

  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Celowane koktajle

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...