Kalafiorowy budyń czekoladowy
Składniki:
1080 g kalafiora
2 szklanki mleka roślinnego (tutaj ryżowe)
3 łyżki kakao
6 łyżek słodzidła (tutaj stewia)
4 łyżki tapioki
55 g orzechów włoskich
opcjonalnie do ozdoby 380 g świdośliwy (kanadyjskiej borówki)
👇🏻
Różyczki kalafiora ugotuj w mleku na średnim ogniu pod przykryciem przez 60 minut. Dodaj kakao, słodzik i tapiokę. Wszystko dokładnie zmiksuj na gładko. Dodaj pokruszone orzechy i dokładnie wymieszaj, przełóż do słoiczków. Udekorowane 2-3 garściami świdośliwy (na 1 słoiczek).
Odstaw do ostygnięcia, następnie do lodówki. Po schłodzeniu można zajadać.
Więcej u Dominiki na: https://www.instagram.com/p/BkS3JllFSCg/?taken-by=mniamminia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz