Chlorofilowa miska z gruszką
Składniki:
korzeń pietruszki
1 i 1/2 gruszki
1/2 awokado
łyżeczka chlorelli
do dekoracji: plasterki z 1/2 gruszki, łyżeczka nasion czarnuszki
Gruszki obierz i pozbaw gniazd nasiennych, z awokado wyjmij łyżką miąższ, korzeń pietruszki umyj i obierz. Zmiksuj składniki z łyżeczką chlorelli. Przełóż koktajl do miseczki i ozdób plasterkami gruszki oraz czarnuszką.
Przepis pochodzi z książki "Zielone Koktajle DETOKS. 365 przepisów" str. 119, podrozdział Miski koktajlowe z algami
Książka "Zielone Koktajle DETOKS. 365 przepisów"
ukazała się 25 października 2017 roku
Pozostałe książki z serii 365 przepisów znajdziesz TUTAJ
8 powodów, dla których musisz dodać awokado do swoich zielonych koktajli, aby zyskać na zdrowiu, urodzie i nie tylko. Przeczytaj!
Skąd fenomen smoothiebowls (misek koktajlowych) na świecie?
To po prostu koktajl na gęsto, wyjadany łyżeczką prosto z pięknie przyozdobionej owocami, orzechami lub ziarnami miseczki.
Największą atrakcją w miskach koktajlowych jest właśnie ich piękne przyozdobienie - w taki sposób, aby leciała ślinka na sam widok. To zdrowe jedzenie, obok którego nie przejdziesz obojętnie, bo wygląda po prostu obłędnie. Podane na pierwsze lub drugie śniadanie idealnie uzupełni zapas witamin, a przy tym nasyci i uciszy chęć na niezdrowe jedzenie w kolejnej połowie dnia.
To po prostu koktajl na gęsto, wyjadany łyżeczką prosto z pięknie przyozdobionej owocami, orzechami lub ziarnami miseczki.
Największą atrakcją w miskach koktajlowych jest właśnie ich piękne przyozdobienie - w taki sposób, aby leciała ślinka na sam widok. To zdrowe jedzenie, obok którego nie przejdziesz obojętnie, bo wygląda po prostu obłędnie. Podane na pierwsze lub drugie śniadanie idealnie uzupełni zapas witamin, a przy tym nasyci i uciszy chęć na niezdrowe jedzenie w kolejnej połowie dnia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz