Fioletowy koktajl kapuściany zgodny z dietą owocowo-warzywną dr Dąbrowskiej
Składniki:
1/2 szklanki pokrojonej czerwonej kapusty
1 jabłko
1/2 cytryny lub limonki
szklanka wody
Umyte jabłko obierz i usuń gniazdo nasienne, z cytryny wyciśnij sok. Zmiksuj z pozostałymi składnikami.
Przepis pochodzi z książki "Zielone Koktajle DETOKS. 365 przepisów" str. 82, podrozdział Detoks dla zdrowia, Koktajle oczyszczające podczas postu owocowo-warzywnego
Książka "Zielone Koktajle DETOKS. 365 przepisów"
najnowsza, ukazała się 25 października 2017 roku
Dowód na to, że praktycznie każdy owoc i warzywo nadaje się do koktajli :)
OdpowiedzUsuńKto by pomyślał, że to może być aż tak dobre :D
OdpowiedzUsuńPyszne :) Ale to trzeba spróbować, żeby to potwierdzić :D
Usuń