poniedziałek, 19 grudnia 2016

zielona herbata + banan + jabłko + spirulina

Zielony koktajl z zieloną herbatą, koniecznie spróbuj ten miks

http://zielonekoktajle.blogspot.com/2016/12/zielona-herbata-banan-jabko-spirulina.html


Składniki:

1 szklanka herbaty zielonej
1 banan
1 jabłko
1 łyżeczka spiruliny

Zmiksuj
więcej u Anny Klimek na: https://www.instagram.com/p/BMoCdexBpoj/



SPIRULINA świetnie nadaje się jako dodatek do ZIELONYCH KOKTAJLI.
Przede wszystkim jest tzw. super żywnością (czyli charakteryzujące się dużą zawartością cennych dla organizmu składników) oraz zabarwia wszystkie koktajle na intensywny zielony kolor. Jedynie ze składnikami pochodzenia jagodowego przegrywa :)) i wtedy koktajle są brunatne :)

Smak i zapach spiruliny jest... rybi, w końcu to alga morska. Niektórym to nie przeszkadza, inni ją lubią i im smakuje, dla innych jest nie do zniesienia. W zielonych koktajlach często można zamaskować jej i smak i zapach, a ze względu na wartości jakie reprezentuje chyba warto, poczytajcie :)

Ze względu na swój skład spirulina została uznana jako jeden z najwartościowszych naturalnych pokarmów, którego regularne spożywanie może mieć znaczący wpływ na poprawę kondycji i funkcjonowania naszego organizmu,
m.in. zwiększa odporność organizmu, wspomaga usuwanie toksyn, stymuluje wzrost i poprawia regenerację komórek, wspomaga utrzymanie równowagi kwasowo-zasadowej, usprawnia działanie układu nerwowego oraz wspomaga utrzymanie prawidłowej flory bakteryjnej jelit.


Spirulina to alga bogata w białko a nie cudowny lek na otyłość. Dlaczego więc piszą o niej jak o środku na odchudzanie?

http://zielonekoktajle.blogspot.com/2016/02/czy-spirulina-pomaga-w-zrzuceniu.html




http://zielonekoktajle.blogspot.com/2015/11/5-bedow-ktore-byc-moze-popeniasz-przy.html


http://zielonekoktajle.blogspot.com/2015/12/jak-zrobic-najprostszy-pudding-z-chia.html

Jeszcze więcej inspiracji znajdziesz w KSIĄŻKACH naszego autorstwa  

kupisz je w każdej dobrze zaopatrzonej księgarni

http://bit.ly/2lXfHflhttp://bit.ly/1PCnhPM



 

4 komentarze:

  1. Wow, super wygląda, myślę, że kiwi mogłoby też dodać trochę smaku.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ooo takiego połączenia jeszcze nie znaliśmy, ale brzmi wygląda pysznie. Musimy spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Użyłem zielonej herbaty cytrynowej teekanne i mi jak najbardziej przypadło do gustu. A jutro dodam kiwi i sprawdzę czy będzie jeszcze lepsze.

    OdpowiedzUsuń
  4. Dla mnie super. Banan i jabłko z powodzeniem neutralizują smak spiruliny, ale rzeczywiście z cytrynową teekanne jest lepsze :) jakieś takie "żywsze". Koniecznie spróbujcie, bo robi różnicę ;)

    OdpowiedzUsuń

Nasze książki w sprzedaży z rabatem

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...