piątek, 11 marca 2016

czerwone pomarańcze + ananas + goji + siemię

Koktajl z witaminą C i kwasami omega 3 działający osłonowo i regulująco na błonę śluzową układu pokarmowego i perystaltykę jelit



Składniki:

2 czerwone pomarańcze, tutaj odmiany moro, ale powoli dojrzewają teraz kolejne odmiany czerwonych pysznych pomarańczy na Sycylii
garść jagód goji
2 plastry świeżego ananasa
kisiel z 6 łyżek siemienia lnianego 

Jak zrobić kisiel z siemienia? Zagotuj szklankę wody z 6 łyżkami siemienia aż utworzy galaretowatą konsystencję (ok. 10 minut) i odcedź. Kisiel z siemienia lnianego to bogactwo kwasów omega 3.



http://bit.ly/1KhNj8y
Czy wiesz, że czerwone pomarańcze mają najwięcej witaminy C ze wszystkich odmian pomarańczy na świecie? Są niesamowicie słodkie ale zarazem kwaskowate, odmiana moro wybarwia się aż do czerni, wtedy też jest najbardziej słodka, Tarocco to istna tęcza barw a Sanguinello wybarwia się najsłabiej, ma lekki posmak goryczki i pyszny malinowy aromat. Rozpoczynający się marzec to miesiąc z ostatnią już odmianą sycylijskich czerwonych pomarańczy Sanguinello. Korzystajcie!

Gwarantujemy, że po spróbowaniu pierwszego łyka świeżo wyciśniętego soku z sycylijskich pomarańczy przestaniecie zimą kupować cytrusy w Polsce :)






http://www.ceneo.pl/Wyposazenie_kuchni;szukaj-ananas#crid=82880&pid=6573

Jak prosto i szybko obrać cytrusy? ZOBACZ TUTAJ:
http://bit.ly/2cCoQkF

Szukasz idealnej wyciskarki do cytrusów? Zobacz TUTAJ:



http://zielonekoktajle.blogspot.com/2016/02/chcesz-miec-piekna-cere-oto-lista-5.html


KSIĄŻKI naszego autorstwa kupisz w każdej dobrze zaopatrzonej księgarni

http://bit.ly/2lXfHflhttp://bit.ly/1PCnhPM



 

3 komentarze:

Nasze książki w sprzedaży z rabatem

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...