niedziela, 21 grudnia 2014

nasiona chia + kakao + miód + mleko z migdałów

Zdrowy "budyń czekoladowy" któremu trudno się oprzeć i nie tuczy!

Autorką zdjęcia jest Viktoria Oszczanowska / Vi&Raw

Składniki:

1/2 szklanki wody
1 łyżka surowego miodu
1/3 szklanki nasion chia
2 łyżki kakao
1 szklanka mleka z migdałów

więcej na stronie autorki zdjęcia i przepisu: http://viandraw.pl/2014/11/25/raw-wspanialy-czekoladowy-budyn-z-nasion-chia/


Nasiona SZAŁWI HISZPAŃSKIEJ (Chia) to małe niepozorne ziarenka bogate źródło witamin, minerałów, błonnika czy białka. Dodatkowo kryją w sobie potężną dawkę energii.

Nasiona te pochodzą z Ameryki Południowej. Aztekowie uważali, że jest to pokarm pomocny w utrzymaniu dobrej kondycji fizycznej oraz bystrości umysłu. Przez wieki nasiona chia były używane także jako podstawowe pożywienie dla Indian z południowo-zachodniej części dzisiejszego Meksyku. Mogli spożyć zaledwie 1 łyżeczkę na dzień i maszerować 24 godziny bez przerwy!




dołącz do naszej akcji KODY RABATOWE dla fanów na Facebooku:




5 komentarzy:

  1. to musi być dopiero ciekawy smak ;)))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. to jest PRZEPYSZNE, naprawdę można się zakochać, koniecznie spróbuj, odlot!

      Usuń
  2. Ciekawy blog, postanowiłam nominować Cię do Liebster Blog Award, więcej info pod tym linkiem:
    http://shynessinthecity.blogspot.com/2014/12/3-liebster-blog-award.html?m=1 mam nadzieję że przyłączysz się do zabawy, wesołych Świąt!

    OdpowiedzUsuń
  3. Odpowiedzi
    1. Barbaro juz poprawione :) W międzyczasie autorka bloga zmieniła domenę i teraz przepis jest pod innym adresem :)

      Usuń

Nasza książka już w sprzedaży

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...