Deserowy koktajl pistacjowy, orzechowa rozkosz smaku
Składniki:
1 dojrzały banan
2 łyżki obranych pistacji
1 łyżka mielonych ziaren kakaowca (kakao)
szklanka mleka roslinnego, np. sojowego
do dekoracji: odrobina kruszonych pistacji i mielonych ziaren kakaowca
Zmiksuj wszystkie składniki do uzyskania jednolitej konsystencji. Koktajl podawaj posypany kruszonymi pistacjami oraz ziarnami kakaowca.
Przepis pochodzi z książki "Zielone koktajle dla mam i dla dzieci" str. 117
ukazała się 16 marca 2016 roku
Sprzedała się w ponad 100 tysiącach egzemplarzy
i przez wiele tygodni była na listach bestsellerów w Empiku
Pozostałe książki z serii 365 przepisów znajdziesz TUTAJ
Mleko roślinne możesz też zrobić samodzielnie,
zobacz jak i ZRÓB SAM, to proste!
zobacz jak i ZRÓB SAM, to proste!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz