Jak usprawnić układ nerwowy? Spróbuj zielone koktajle ze spiruliną
Składniki:
2 kaki (persymony, sharony)
kawałek surowego miąższu dyni (ok. 2cmx2cmx2cm)
2 łyżeczki spiruliny
woda
opcjonalnie: banan
Ze względu na swój skład spirulina została uznana jako jeden z najwartościowszych naturalnych pokarmów.
Regularne jej spożywanie może mieć znaczący wpływ na poprawę kondycji i funkcjonowania naszego organizmu, m.in.
- zwiększa odporność organizmu,
- wspomaga usuwanie toksyn,
- stymuluje wzrost i poprawia regenerację komórek,
- wspomaga utrzymanie równowagi kwasowo-zasadowej,
- usprawnia działanie układu nerwowego
- wspomaga utrzymanie prawidłowej flory bakteryjnej jelit.
SPIRULINA - największe ZALETY:
- oczyszcza organizm,
- niesamowicie zwiększa energię, dodaje sił
- wspomaga odchudzanie,
- pomaga w walce z alergiami,
- zawiera jod - polecana jest zatem dla osób z NIEdoczynnością tarczycy
Spirulina to alga bogata w białko a nie cudowny lek na otyłość. Dlaczego więc piszą o niej jak o środku na odchudzanie?
Spirulina to alga bogata w białko a nie cudowny lek na otyłość. Dlaczego więc piszą o niej jak o środku na odchudzanie?
dołącz do naszej akcji na Facebooku:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz