poniedziałek, 26 października 2015

spirulina + dynia + kaki

Jak usprawnić układ nerwowy? Spróbuj zielone koktajle ze spiruliną



Składniki:

2 kaki (persymony, sharony)
kawałek surowego miąższu dyni (ok. 2cmx2cmx2cm)
2 łyżeczki spiruliny
woda 
opcjonalnie: banan




http://sklep.spirulina.pl/produkty/spirulina-maxima-bogactwo-witamin-i-mineralow-z-dodatkiem-jodu?ref=424
Ze względu na swój skład spirulina została uznana jako jeden z najwartościowszych naturalnych pokarmów.
 
Regularne jej spożywanie może mieć znaczący wpływ na poprawę kondycji i funkcjonowania naszego organizmu, m.in. 
- zwiększa odporność organizmu, 
- wspomaga usuwanie toksyn,
- stymuluje wzrost i poprawia regenerację komórek, 
- wspomaga utrzymanie równowagi kwasowo-zasadowej, 
- usprawnia działanie układu nerwowego 
- wspomaga utrzymanie prawidłowej flory bakteryjnej jelit.


SPIRULINA - największe ZALETY:

- oczyszcza organizm,
- niesamowicie zwiększa energię, dodaje sił
- wspomaga odchudzanie,
- pomaga w walce z alergiami,
- zawiera jod - polecana jest zatem dla osób z NIEdoczynnością tarczycy






Spirulina to alga bogata w białko a nie cudowny lek na otyłość. Dlaczego więc piszą o niej jak o środku na odchudzanie?

http://zielonekoktajle.blogspot.com/2016/02/czy-spirulina-pomaga-w-zrzuceniu.html





http://zielonekoktajle.blogspot.com/p/jaki-mikser-lub-blender.html




dołącz do naszej akcji na Facebooku:


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Nasze książki w sprzedaży z rabatem

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...