niedziela, 13 marca 2016

czerwone pomarańcze + marchew + cytryna + kurkuma + jarmuż + chlorella

Koktajl wzmacniający odporność z chlorellą i świeżą kurkumą




Składniki:

1/2 szklanki świeżo wyciśniętego soku z marchewki
1/2 szklanki świeżo wyciśniętego soku z czerwonych pomarańczy
sok z 1/2 cytryny
świeża kurkuma, ok. 1 cm korzenia
garść liści jarmużu
1/2 łyżeczki chlorelli


więcej u Pauliny Ożarek na: https://www.instagram.com/p/BCr9yHxAGpu/




Chlorella - naturalne oczyszczenie organizmu Składniki odżywcze chlorelli

Chlorella w bardzo dokładny sposób usuwa toksyny z organizmu. Posiada właściwości przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe i przeciwgrzybiczne nie wpływając przy tym na florę fizjologiczną. Jest ona również zdolna do pozbywania się z organizmu metali ciężkich.


Posiada największą zawartość chlorofilu ze wszystkich roślin zielonych rosnących na naszej planecie!

Czy sproszkowana chlorella w Twoim zielonym koktajlu to zielona alga, która zdziała cuda?

http://zielonekoktajle.blogspot.com/2016/03/chlorella-chwilowa-moda-na-superfoods.html





http://jakzdrowozyc.pl/e-book-sekrety-zielonych-koktajli/?ref=4

Polecamy e-book SEKRETY ZIELONYCH KOKTAJLI,
z którego dowiesz się co dobrego mogą zrobić dla Ciebie zielone koktajle i jak dzięki nim możesz przestać chorować, poprawić zdrowie swoje i swoich bliskich, zaoszczędzić mnóstwo czasu, a nawet zrzucić zbędne kilogramy napisany przez miłośników zdrowego stylu życia Marysię i Tomka z bloga "Jak zdrowo żyć?"


 

5 komentarzy:

  1. na pewno zrobię taki koktajl ale z pominięciem jarmużu. Jakoś ciężko jest mi go zawsze zblenderować :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. może pora zainwestować w porządny blender? W takim porządnym miksuje się on do konsystencji kremowego smoothie i nie czuć nic a nic :)

      Usuń
  2. Ekstra! :) Na pewno wypróbuję :) Pozdrowionka!

    OdpowiedzUsuń
  3. Ekstra pomysł na koktajl :) Zrobiliśmy naszym podopiecznym z Zielonej Brygady i muszę powiedzieć, że bardzo im zasmakował :) Na szczęście zapomniały o niezdrowej coli czy słodkich sokach – wystarczy, że kuchnia wyciśnie taki własny sok na specjalną prośbę :) Pozdrawiamy i na pewno będziemy tu częściej wpadać!

    OdpowiedzUsuń
  4. Super przepis – ale ja też zrobiłam bez jarmużu. Nie chodzi o blender, ale o smak. Jakoś ten jarmuż nigdy mi nie podszedł, nie wiem dlaczego :/ Ale pozostałe składniki ekstra! Wzięłam do pracy do agencji dam-wid i wystarczyło dać łyk koleżankom, żeby z telefonów sprawdzały tego bloga ;) Ale im właśnie „czegoś brakowało”, więc obstawiam ten jarmuż :D

    OdpowiedzUsuń

Nasza książka już w sprzedaży

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...