piątek, 28 listopada 2014

dynia + chia + mleko kokosowe + gałka muszkatołowa + agawa + orzechy włoskie

Dyniowy pudding chia wzmacniający układ odpornościowy
 


Składniki na 2 porcje:

400 ml mleczka kokosowego
4 łyżki nasion chia
1 szklanka puree z dyni
1/2 łyżeczki cynamonu
1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej
2 łyżki syropu z agawy
garść orzechów włoskich 



więcej na: http://mojagaleriasmaku.blogspot.com/2014/10/dyniowy-pudding-chia.html

Nasiona SZAŁWI HISZPAŃSKIEJ (Chia) to małe niepozorne ziarenka bogate źródło witamin, minerałów, błonnika czy białka. Dodatkowo kryją w sobie potężną dawkę energii.

Nasiona te pochodzą z Ameryki Południowej. Aztekowie uważali, że jest to pokarm pomocny w utrzymaniu dobrej kondycji fizycznej oraz bystrości umysłu. Przez wieki nasiona chia były używane także jako podstawowe pożywienie dla Indian z południowo-zachodniej części dzisiejszego Meksyku. Mogli spożyć zaledwie 1 łyżeczkę na dzień i maszerować 24 godziny bez przerwy!




 aktualny kod rabatowy to: zielonekoktajle

dołącz do naszej akcji KODY RABATOWE dla fanów na Facebooku:

4 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. Spokojnie do stycznia są dostępne w lepiej zaopatrzonych sklepach i warzywniakach, na targach i marketach :) Poszukaj, nie powinno być problemu :)

      Usuń
  2. Byłabym bardzo wdzięczna za podanie kaloryczności takiego koktajlu.

    OdpowiedzUsuń

Nasza książka już w sprzedaży

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...