Koktajl dyniowe curry z mango
Składniki:
miąższ surowej dyni (ok. 10 na 10 cm)
1 dojrzałe mango
2 łyżki pestek dyni
1 łyżeczka curry(sproszkowanej)
1 szklanka wody
Obierz dynię. Mango przekrój wzdłuż przed pestką, natnij miąższ w szachownicę i odkrój. Zmiksuj wszystkie składniki. Ewentualnie możesz zostawić 1 łyżkę pestek dyni do posypania.
Do tego koktajlu polecamy dynię piżmową, muscat lub amber (zielona skóra, pomarańczowy miąższ), ale z innymi odmianami też będzie pyszny.
Przepis pochodzi z książki "Zielone koktajle. 365 przepisów"
strona 134, rozdział KOKTAJLE SEZONOWE, podrozdział Koktajle z dynią
Książka "Zielone Koktajle. 365 przepisów"
ukazała się 16 marca 2016 roku, dostępna w odświeżanej wersji
Sprzedała się w ponad 100 tysiącach egzemplarzy
i przez wiele tygodni była na listach bestsellerów w Empiku
Pyszny i rozgrzewający koktajl. W sam raz na obecną pogodę.
OdpowiedzUsuń