imbir + kurkuma + cytryna + miód
Imbirówka, napój rozgrzewający o niesamowitych właściwościach
Składniki:
kawałek imbiru ok. 2 cm
sok z połówki cytryny
2 szczypty kurkumy
miód do smaku
1 litr wody
Zagotowujemy litr wody. Imbir obieramy, wkładamy do blendera, dodajemy kurkumę i miksujemy z filiżanką wody. Przelewamy do dzbanka lub do termosu, jeżeli chcesz wziąć napój np. do pracy. Zalewamy gorącą wodą. Dodajemy sok z cytryny, dosładzamy miodem wedle uznania i pijemy najlepiej cały dzień.
Więcej u Edyty i Magdy na:http://foodharmony.pl/imbirowka/
Kiedy pić koktajle i dlaczego koktajl jest posiłkiem
Imbir nie tylko
dodaje smaku zielonym koktajlom, ale też wzbogaca je we właściwości
zdrowotne. W koktajlach warto używać go codziennie.
Wszyscy wiemy, że kurkuma ma szereg właściwości zdrowotnych i
leczniczych ale czy wiecie, że ma zbawienny wpływ na stawy?
Skarbnica skoncentrowanych składników odżywczych
idealnym dodatkiem do twoich codziennych koktajli, sprawdź jak to
działa!
Dlaczego ten codzienny poranny nawyk pomaga oczyścić organizm, przyspiesza metabolizm, poprawia trawienie i dodaje energii?
Wspomóż układ immunologiczny i walkę z chorobami wzmacniając
działanie swoich codziennych zielonych koktajli dodając te składniki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz