Dobry deser chia zawsze na propsie, mistrz kuchni w minutę
Składniki:
3 łyżki nasion chia
szklanka mleka roślinnego
Mieszamy chia z mlekiem i wstawiamy do lodówki na noc aż zżeluje.
Następnego dnia miksujemy:
1 kiwi
1 jabłko
1/2 awokado
1 łyżeczka miodu akacjowego
Więcej u Agnieszki Sobeckiej na: https://www.instagram.com/p/BRcrqJ-BCR5/?taken-by=agnieszka.sobecka
Koktajle Odżywcze, czyli propozycje wysokokalorycznych odżywczych koktajli dla osób pragnących zyskać na wadze w zdrowy i smaczny sposób!
Ebook w formacie pdf, który otworzysz na każdym urządzeniu, komputerze, tablecie, telefonie lub wydrukujesz.
Tyle dobrego słyszałeś o ziarenkach wielkiej mocy, a nie wiesz, jak się nimi posłużyć, aby Twój deser był pyszny i piękny? Zobacz, to proste!
NASIONA CHIA czyli nasiona szałwi hiszpańskiej idealnie nadają się jako dodatek do ZIELONYCH KOKTAJLI.
Przede wszystkim są tzw. super żywnością
(czyli charakteryzujące się dużą zawartością cennych dla organizmu
składników) oraz zwiększają gęstość i nadają konsystencję koktajlom.
Dzięki swojej właściwości absorpcji płynów, odpowiednio wcześniej
namoczone i dodane do koktajlu uwalniają wodę stopniowo w organizmie
przedłużając poziom i stopień nawilżenia.
Smak nasion CHIA jest
w sumie żaden, smakują tym płynem, którym zostały wcześniej namoczone
(9-cio krotnie zwiększają bowiem swoją objętość w płynie w ciągu
kilkunastu-kilkudziesięciu minut). Jeśli namoczysz je więc w wodzie, nie
będą miały smaku, jedynie galaretowata konsystencję, jeśli w soku
owocowym smakować będą owocowo, a jeśli np. w mleku roślinnym to tymże
mlekiem, proste. Nasiona szałwii hiszpańskiej nie zmieniają więc smaku
zielonych koktajli, jeśli dodasz je bez namaczania to po kilkunastu
minutach wchłoną płyn koktajlu i go mocno zagęszczą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz