wtorek, 14 października 2014

chia + mleko migdałowe + karob + cynamon

Budyń to też koktajl, tyle że na gęsto :)
 

http://zielonekoktajle.blogspot.com/2014/10/chia-mleko-migdaowe-karob-cynamon.html


Autorką zdjęcia jest Viktoria Oszczanowska / Vi&Raw

Składniki:

3 łyżki stołowe nasion chia
1 szklanka surowego mleka migdałowego
2 łyżki stołowe mączki chleba świętojańskiego (karobu)
1 płaska łyżeczka mielonego cynamonu


więcej na stronie autorki zdjęcia i przepisu: http://veganpopcuisine.blogspot.com/2014/06/raw-vegan-karobowy-budyn-chia.html 

Nasiona Chia te małe niepozorne ziarenka, bogate źródło witamin, minerałów, błonnika czy białka. Dodatkowo kryją w sobie potężną dawkę energii.
Kilka ciekawostek o Chia:
- ma 13 razy więcej magnezu niż brokuły
- ma 5 razy więcej białka niż mleko

- ma 8 razy więcej kwasów omega 3 niż dziki łosoś Alaskan


Polecane przez nas produkty z nasionami CHIA:


Więcej kodów rabatowych w zakładce: KODY RABATOWE




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Nasza książka już w sprzedaży

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...