Składniki:
3 pomarańcze
1 fenkuł (koper włoski)
kilka sztuk jagód goji
więcej na: http://naturalnie.org/przepisy:koktajl-pomarancza-fenkul
Jak prosto i szybko obrać cytrusy? ZOBACZ TUTAJ:
Szukasz idealnej wyciskarki do cytrusów? Zobacz TUTAJ:
Czy wiesz, że jagody goji posiadają:
- 3 razy więcej żelaza niż w szpinaku,
- 50 razy więcej witaminy C niż pomarańcza
- od 2 do 4 razy więcej antyoksydantów niż czarna jagoda,
- a dodatkowo są najbogatszym źródłem karotenoidów, więcej beta-karotenu niż w marchewce?
ciekawy wpis, zapraszam do mnie:)
OdpowiedzUsuńdziękujemy :) proste przepisy są najlepsze :)) ten akurat przepis od naturalnie.org polecamy ich gorąco, super przepisy i pełnia wiedzy!
Usuńnigdy nie jadłam fenkuł. natomiast te jagody bardzo przypadły mi do gustu :)
OdpowiedzUsuńczas spróbować, koper włoski jest przepyszny, jego bulwa jest lekko anyżkowa w smaku i posiada niesamowicie wiele wartości odżywczych!
UsuńNigdy nie jadłam fenkulu
OdpowiedzUsuńno to chyba przyszedł czas na Twój pierwszy raz :) Smacznego!
UsuńZapraszam do siebie na równie pyszny sok z kopru! Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń