marchewka + słonecznik + pomarańcza + imbir +czosnek + curry + sól himalajska + cayenne

Koktajl warzywny = pyszna zupa na surowo

 http://zielonekoktajle.blogspot.com/2014/06/marchewka-sonecznik-pomarancza-imbir.html


Składniki:

młode marchewki,
namoczone ziarna słonecznika,
kawałek pomarańczy
świeży imbir
czosnek
curry
sól himalajska
pieprz cayenne
i ciepła woda

Zmiksuj i jedz na zdrowie!

Więcej na: https://www.facebook.com/welcometomagdonald?fref=photo



SÓL HIMALAJSKA nadają się jako dodatek do ZIELONYCH KOKTAJLI, jako przyprawa, która złamie smak lub dosmaczy warzywne miksy. Polecamy różową himalajską, bo to najzdrowsza sól świata.

Sól himalajska – co to właściwie jest?
Taka sól wydobywana jest właśnie z najwyższych gór naszej planety. Przewaga soli himalajskiej nad kuchenną polega m.in. na tym, że jest ona wolna od zanieczyszczeń i zawiera podobno ni mniej ni więcej tylko 84 substancje korzystne dla naszego organizmu, w tym minerały, elektrolity i dobroczynne pierwiastki. Kolejnaważna rzecz z solą himalajską polega na tym, że nie jest w żaden sposób przetwarzana chemicznie. Siedzi sobie gdzieś tam pod powierzchnią gór przez tysiące lat i zbiera wszystko to co dobre – być może lizał ją nawet jakiś dinozaur ;)

2 komentarze:

  1. Uwielbiam czosnek, mogłabym go jadać non stop. Dodaję go prawie do każdego dania, oczywiście do tego, którego mogę dodać. A wpoiła mi to babcia z dziadkiem, którzy zawsze powtarzali, że "czosnek jest dobry na wszystko" ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj tak, czosnek jest niesamowicie zdrowy i warto go dodawać do każdych potraw, oczywiście w miarę możliwości. Uwielbiam chleb z czosnkiem, smak dzieciństwa ;)

    OdpowiedzUsuń

Celowane koktajle

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...